Відбулося розширене засідання Федерації роботодавців міста Києва (ФРК) за участі  керівництва Федерації роботодавців України (ФРУ) та керівників київських підприємств.
В засіданні взяли участь: Голова Федерації роботодавців міста Києва - Андрій Антонюк,  заступник Голови Ради Федерації роботодавців України – Дмитро Олійник та понад 40 керівників відомих київських підприємств – столичних роботодавців  (КП «Київський метрополітен», ПАТ «Київметробуд», ПАТ «Київміськбуд-2», ВАТ «Фармак», ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ», ПАТ «Оболонь» ВАТ «Будіндустрія», ПАТ «Укрпластик», ЗАТ «Фанплит», ПАТ «ОТІС», ПАТ «Київенерго»,  Українська будівельна конфедерація та інші).
Голова Ради Федерації роботодавців міста Києва Андрій Антонюк акцентував : «В українського народу з'явився  унікальний шанс побудувати  нову країну, конкурентноспроможну економіку та створити гідні умови для життя людей.  Як ми  скористаємося цим шансом залежить від кожного із нас». Він зазначив, що через неефективне державне керування та величезну багаторічну заборгованість бюджету, деякі з київських підприємств опинилися вже за крок від банкрутства, закриття та масового звільнення людей.
На засіданні обговорювались  шляхи вирішення питань щодо збереження роботи та робочих місць задля збереження підприємств та наповнення бюджету міста Києва. Київські роботодавці та столичний бізнес заявили про готовність до співпраці із владою заради побудови нової економіки та нової України і Голова Ради Федерації роботодавців міста Києва Андрій Антонюк наголосив, що “одним із першочергових завдань нового Уряду країни є принципова зміна якості підприємницького середовища».
В свою чергу заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник заявив, що бізнес останніми роками був змушений віддавати на хабарі до 50% від своїх оборотів і тому зараз виходить з Антикорупційною ініціативою. Як підкреслюють в Федерації роботодавців України, це означає, що бізнес починає перш за все із себе і перестає платити хабарі суддям, митникам, податківцям, перевіряючим органам, під час державних закупівель. ФРУ та ФРК вважають, що Антикорупційна ініціатива українського бізнесу - це створення реального антикорупційного органу та гарячої лінії спільно з представниками Євромайдану, влади та роботодавцями.
«Українські роботодавці заявляють, що ні за яких обставин: ми не платимо хабарі суддям; ми не платимо хабарі при держзакупівлях; ми не платимо хабарі митникам та податківцям; ми не платимо хабарі всім представникам держави, хто нас перевіряє.»,- виступаючи на засіданні заявив Голова Ради Федерації роботодавців міста Києва Андрій Антонюк.
Голова Ради Федерації роботодавців міста Києва Андрій Антонюк заявив також про старт Благодійного проекту  «Відновлення рідного міста»: з 5 березня 2014 року кожний столичний роботодавець, кожна фізична чи юридична особа може надавати грошові кошти на окремо виділений відкритий, прозорий і публічний розрахунковий рахунок, з якого кожного місяця  кошти будуть спрямовуватись на відновлення міста Києва після подій, які відбувалися з листопада 2013 року по березень 2014 року. Частину робіт київські роботодавці готові виконати безоплатно своїми власними ресурсами та зусиллями, а частину необхідних будівельних матеріалів столичні роботодавці готові виготовити безоплатно на власних київських підприємствах. ФРК буде відкрито, прозоро і публічно звітувати про надходження грошових сум та їх направлення (надання) на проведення відновлення міста Києва.
Крім того, А. Антонюк оголосив про початок соціально-благодійного проекту під назвою: «Підтримка родин героїв Майдану» для збору грошових коштів на окремо виділений відкритий, прозорий і публічний розрахунковий рахунок з подальшим направленням коштів родинами загиблих героїв Євромайдану.

Детальна інформація на сайті   Федерації роботодавців міста Києва www.kmor.kiev.ua

Фото-новини УНІАНhttp://photo.unian.net/ukr/themes/45897

Відео дня