Київ. 14 лютого. УНІАН. У Києві 19 лютого відбудеться круглий стіл з формування внутрішнього миротворчого контингенту в Україні та створення системи народовладдя в країні.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили ініціатори круглого столу та Національних зборів України Володимир Волков, Микола Габер та Ігор Дідковський.

Як зазначив Дідковський, 29 січня цього року 216 учасників Національних зборів України ініціювали створення Штабу Національної Гвардії України. Гвардія має стати комунікаційним майданчиком для формування миротворчого контингенту, яка діятиме на основі на ідеології «україноцентризму та засадах самоорганізації і самоврядування».

Відео дня

Тоді ж було вирішено провести круглий стіл за участі всіх, хто підтримує зміну системи влади в Україні, метою якого повинно стати створення внутрішнього миротворчого контингенту з членів усіх організацій, що виникли самостійно в дні протистоянь в Україні.

“В нас державна машина і державний лад знищив конституційний лад. І зараз всі “вперлися рогом” в Конституцію 2004 року. Це маніпуляція і обман. Все “вперлися рогом” у якийсь референдум. Це маніпуляція і обман. Тільки установча влада через інститут національних зборів дасть пряме народовладдя і перезавантажить всю систему”, - вважає Дідковський.

Як зазначив Волков, круглий стіл з формування внутрішнього миротворчого контингенту та створення системи народовладдя планується провести 19 лютого у Будинку вчителя. На захід запрошують всіх керівників силових відомств і проявлені самоорганізовані ініціативи громадськості.

“Там буде поставлено крапку і проведено водорозділ: ми чітко зрозуміємо, хто є миротворцем внутрішнім і захищає український народ, українську державність., а хто сформований під просту провокаційну ідею, тобто, хто сформований як “банда” для знущання над українським народом. Після 19-го чітко буде зрозуміло, які організації мають на меті миротворчість і захист українського народу, а які хочуть “перейняти ту функцію, яку сьогодні виконує влада, тобто перейняти функцію грабування українського народу”, - сказав Волков.

Він повідомив, що організатори розіслали офіційні листи про захід всім організаціям, які проявили себе під час політичної кризи.

Також Волков повідомив, що на круглий стіл запрошені «моральні авторитети», представники ініціативи “першого грудня”, попередні президенти, народні депутати.

«Всім зрозуміло, від жінки-матері до батька, студента, що в Україні має бути сформована внутрішня сила, яка має захищати український народ, бо наявні структури не виконують свою пряму функцію. Не роблять це ні військові, ні спецпідрозділи, і не мають можливості виконувати самоорганізовані організації», - додав він.

Крім того, Волков наголосив, що дуже важливо, аби всі нинішні процеси в Україні перебували під захистом і під патронатом внутрішніх миротворчих сил.

Своєю чергою Габер звернув увагу, що ініціатори Національних зборів розраховують на підтримку відомих в світі українців.

“Ми повинні використати ці зв’язки, щоб тиснути через парламенти інших держав на керівництво держави, на уряди інших держав, щоб вони нам допомагали, а не заважали”, - зазначив він.

За словами Габера, за результатами круглого столу має бути вироблена стратегія утвердження миру в Україні.

“Є перемир’я, але що буде далі? Що буде завтра? Ми зараз очікуємо 17-го числа, як будуть розвиватись події. Майдан буде визначати свої події в неділю. Як поведе себе влада, ми не знаємо. Але ми з вами маємо зійтися, подивитися один одному в очі для того, щоб стати між двома барикадами”, - заявив він.

Габер також додав, що необхідно провести парламентські слухання щодо ситуації в державі, і він звернувся з відповідною ініціативою до спікера Володимира Рибака.