Київ. 12 лютого. УНІАН. Міжнародна громадська організація “Міжнародна Ліга захисту прав громадян України” звернулася до генерального прокурора Віктора Пшонки і міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з проханням провести зустріч з батьками військовослужбовців і учасників Майдану, які потерпіли під час акцій протесту.

Про це голова правління цієї організації Едуард Багіров повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«Ми звернулися до в.о. міністра внутрішніх справ і до генпрокурора з проханням, щоб вони знайшли час зустрітися з батьками постраждалих військовослужбовців і учасників Майдану», - сказав він.

Відео дня

Багіров сподівається налагодити діалог прямого спілкування, «щоб керівництво ГПУ і МВС зібрало батьків і вислухало сторони, щодо того, які є претензії, побажання або скарги». За його словами, «це було б правильно, тому що, спілкуючись дистанційно зі скаргами і заявами, результати досягаються у 5-10% випадків».

«Я думаю, що багато батьків з розумінням поставилися б до такого кроку, щоб перевести конфліктну ситуацію в русло взаєморозуміння. Об'єднати батьків, пояснити їм, вжити заходи, якщо є винні, то покарати, щоб це було доступно публічно, поки що цього не було. За моєю інформацією, генпрокурор готовий до таких зустрічей, і начебто Захарченко теж не заперечує, але трохи односторонньо, лише батьків співробітників МВС, але хоч би так», - зазначив правозахисник.

Багіров сподівається, що через тиждень після прес-конференції така зустріч відбудеться.