Київ. 30 грудня. УНІАН. Партія “Демократичний альянс” пропонує план з підриву «фінансової стабільності режиму».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Демократичного альянсу Василь Гацько

“Мільйони мають самоорганізуватися, щоб в кооперації з іншими фактично бити по трьом шляхам. Наш план такий - це фактично боротьба з корупцією - у нас є три завдання: завдання номер один - не дати вкрасти... ”, - сказав Гацько.

Відео дня

Це можна зробити, в першу чергу, через забезпечення тотального контролю за видатками бюджетів. Закупівлі товарів та послуг мають піддаватися постійним ревізіям та перевіркам. Запити документів, звернення до правоохоронних органів мають стати по-справжньому масовими. Задіяні в схемах та ті, хто їх покриває, піддаватимуться публічному тиску. Друге завдання, за словами Гацька, заблокувати награбоване.

“Здобуті корупційним шляхом бізнес-активи "Сім'я" та наближені до неї відмиває та легалізує через міжнародну фінансову систему”, - зауважив він. Грошові ресурси осідають в європейських та американських банках. Міжнародні стандарти ФАТФ передбачають можливість блокування таких коштів. Інформація та алгоритми з сайту http://yanukovich.info/ має активно поширюватися серед європейських політиків, журналістів та громадськості. Офіси банків мають пікетуватися українцями закордоном.

“Сьогодні міжнародні стандарти, ФАТФ зокрема, які регламентовані в законодавстві ЄС та США, дозволяють нам без рішення відповідно парламентів та урядів цих країн ініціювати замороження та блокування рахунків і активів тих підприємств, які залучені до “бізнес-схем”. Ми розуміємо, що сотні мільйонів доларів, які були вкрадені з державного бюджету, пройшовши певну легітимацію по міжнародній системі за певними схемами, сьогодні лежать в європейських та американських банках”, - сказав він.

Гацько назвав третім завданням - не дати заробити. Йдеться про бойкот для компаній тих людей, які “фінансують режим”. І це має стосуватись, за його словами, підприємств, які задіяні в корупційних схемах.

Іншими напрямками боротьби, на думку керівника партії, «має стати боротьба за те аби послабити лояльність працівників силових структур до Президента України Віктора Януковича. Тому важливою є просвітницька робота. Така робота важлива і для іншого напрямку діяльності - скорочення підтримки Януковича на Сході та Півдні».

На його думку, саме на цих трьох напрямках мають сконцентрувати свої зусилля всі активні сили Майдану. «Я хочу наголосити на тому, що системній протидії і свавіллю влади ми можемо протиставити тільки системний протест. Боротьба з корупцією та економічний бойкот, просвітлення та тиск на силовиків, донесення правди про зловживання сім’ї Януковичів до виборців Сходу і Півдня – все це має стати системними регулярними діями в наступному році. Наступний рік має стати роком наступальних дій», - сказав Гацько.

Партія також оприлюднила детальній звіт про зібрані кошти на Майдані та основні витрати.

Член правління партії Зоя Буйницька розповіла, що загальна сума зібраних коштів становить 698785,67 гривень. «Найбільші витрати ми здійснювали на друк мобілізаційної продукції, це наліпки та прапори, понад 200 тисяч гривень. Інші значні витрати, це приготування їжі для протестувальників, обладнання та матеріали. Я хочу звернути увагу на те, що фінансова прозорість важливий фактор довіри громадян, і закликати всі політичні сили та організації, які збирали кошти на Майдані, оприлюднити звіти. Зрештою, Єврореволюція це не тільки боротьба з Януковичем, це ще й боротьба за нові стандарти політики, і фінансова прозорість – один з них» - зазначила Буйницька.