Київ. 30 грудня. УНІАН. Партія “Демократичний альянс” ініціює створення мережі самозахисту активістів громадських протестів.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив юрист Демократичного альянсу Максим Черкасенко.

“Ми відчуваємо це на собі вже більше року, особливо ми це відчули після акції під Межигір'ям”, - зауважив він. Він нагадав, що тоді було заарештовано двох активістів на 5 та 7 діб. Він нагадав, що ці арешти вже оскаржені в Європейському суді з прав людини і в Демальянсі впевнені, що виграють цю справу. Черкасенко розповів й про інші факти нападів на активістів, підпалу автомобілів, тиску з боку правоохоронних органів тощо. “Спектр дуже широкий, який застосовує влада, - сказав юрист додавши, що з початком Євромайдану ці випадки лише посилились.

Відео дня

“Судячи з тої інформації, яку ми отримуємо з регіонів, індивідуальний тиск стає системною боротьбою влади з організаторами мирних протестів”, - підкреслив Черкасенко.

За його словами, у Демальнсі виробили широкий спектр протидії цьому явищу - від широкого інформування в пресі до фізичного захисту членів партії. Черкасенко наголосив, що Демальнс виходить з ініціативою створення мережі колективного самозахисту, яка буде “протидіяти свавіллю влади та тітушок” . “Не треба боятися — треба об'єднуватись. Є заходи протистояння цьому терору”, - наголосив юрист.