Київ. 26 грудня. УНІАН. Виробник автотранспортних засобів корпорація "Еталон», якам об'єднує 21 підприємство, за підсумками 2013 року збільшила свою частку на ринку автобусів на 4,2% - до 42,5%.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив журналістам президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко.

«Частка підприємств корпорації на ринку автобусів становить 42,5% і є найбільшою. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст становить 4,2%», - повідомив Бутко.

Відео дня

Згідно з повідомленням, автозаводи корпорації «Еталон» виробили в 2013 році 1,15 тис. автотранспортних засобів, з них 1 тис. автобусів.

При цьому за результатами 12 місяців 2013 року загальний обсяг закупівель на ринку автобусів знизився на 15,8%.

«Наше головне завдання - це скорочення витрат і технічне переозброєння наших підприємств, підвищення продуктивності праці. Таким чином ми знизимо витратну частину і знизимо собівартість», - зазначив Бутко.

Коментуючи плани наступного року, президент корпорації сказав, що «Еталон» розраховує одержати третю частину держзамовлення в рамках державної програми «Шкільний автобус»

«Якщо програма буде, наприклад, 1000 автобусів, то ми розраховуємо на третину», - сказав Бутко.

Він також повідомив, що корпорація має намір збільшити на 20% сегмент комерційної техніки за рахунок автобусів існуючого модельного ряду.

За його словами, «Еталон» також братиме участь у державних програмах міського електротранспорту в 2014 році.

«Ми вже сертифікували тролейбус, з яким вже з лютого наступного року братимемо участь у тендерах по містах», - повідомив Бутко.

Він підкреслив, що можливості корпорації дозволяють випускати від 10 тролейбусів на місяць.

Як повідомляв УНІАН, виробництво автобусів українськими компаніями в січні-листопаді 2013 року скоротилося порівняно з аналогічним періодом 2012 року на 28,8% - до 2,178 тис. одиниць.

Довідка УНІАН. Корпорація «Еталон» (м. Київ) об'єднує 21 підприємство. До корпорації входять Бориспільський і Чернігівський автозаводи.

Зареєстроване в 2002 році ЗАТ «Бориспільський автозавод» виробляє дві моделі шкільних автобусів. ЗАТ «Чернігівський автозавод» було створене в 2003 році. Виробничий процес охоплює заготовчий, кузовний, складальний, фарбувальний і ремонтно-випробувальний етапи.