Київ. 16 грудня. УНІАН. Спостерігачі від громадянської кампанії “Євро-патруль” заявляють про фальсифікації під час повторних виборів народних депутатів у 5 одномандатних округах.

Про це повідомив координатор громадянської кампанії “Євро-патруль” Микола Воробйов на прес-конференції в УНІАН.

“Ми бачили повне беззаконня... Таких брудних виборів ми не бачили вже давно”, - сказав він, підбиваючи перші підсумки нічної інспекції виборів активістами «Євро-патруля» на 94 та 223 “проблемних“ округах.

Відео дня

Воробйов наголосив, що його громадською організацію було зафіксовано безліч порушень під час голосування 15 грудня.

Він розповів, що лише на 94 виборчому окрузі було задіяно більше 5 тисяч так званих “карусельщиків”. За його словами, біля дільниць стояло багато автобусів, які підвозили людей, які після голосування отримували гроші. При цьому на дільницях, рішенням комісій, встановлювались відеокамери, в таких місцях, що можна було слідкувати за тим, хто як голосує.

Також ними було зафіксовано факт підкупу виборців, роздачу продпакетів: “Ми бачили, що біля штабу провладного кандидата Руслана Бадаєва просто стояли люди з пакетами — ми це зафіксували — стояла черга з людей 40-50, з пакетами на яких були написи, від кого вони їх отримали”.

В ході прес-конференцій було повідомлено й про інші види фальсифікацій, які за словами спостерігачів, використовувались на цих двох дільницях.

“Мені здається, що під шумок Майдану, влада, замість того, щоб взяти себе в тонус — зрозуміти, що люди не сплять, і треба буде нести відповідальність. Влада навпаки подумала, що зараз вся увага преси до Майдану, тому можна робити — й особливо не в Києві — все, що їй заманеться”, - сказав Воробйов.