В ОПОРІ заявляють про неможливість встановити результати голосування у 194 та 223 округах через системний підкуп виборців

Київ. 16 грудня. УНІАН. Координатор громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська заявляє про неможливість встановити результати голосування у 194 та 223 виборчих округах через системний підкуп виборців.

Про це Айвазовська сказала на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За її словами, щодо підкупу на 223 (м. Київ) та 194 (м. Черкаси) виборчих округах інформацію спостерігачі “ОПОРИ” отримували впродовж останніх трьох тижнів.

“Цей (підкуп — УНІАН) вплинув на результати виборів, тому їм вірити не можна, відбулась мобілізація груп виборців, що, за інших обставин, могли б і не прийти на виборчі дільниці.

Також вона додала, що в меншій мірі проблеми з підкупом вплинули на результати у 132, 197 округах. А що стосується 94 округу, то результат виборів, за її словами, був доволі прогнозований через те, що там суд зняв кандидата від опозиції з реєстрації.

Також Айвазовська додала, що на 132 і 94 округах вчинялися дії з боку третіх осіб з не визначеним правовим статусом, які чинили тиск та залякували членів дільничних комісій та виборців.

Разом з тим вона додала, що на трьох округах, а саме 132, 94 та 197 можна вважати, що вибори попри порушення відбулися.