Київ. 13 грудня. УНІАН. 14-15 грудня у спортивному комплексі Національного університету фізичного виховання і спорту України відбудеться міжнародний турнір з кіокушинкай карате серед чоловіків та жінок Open Ukraine Shin-Kyokushinkai Karate Cup Kyiv-2013.

Як повідомили організаторами змагань на прес-конференції в УНІАН, змагання проводитимуться у двох основних розділах карате кіокушинкай - куміте та ката.

Розділ куміте передбачає проведення поєдинків у повний контакт з мінімумом захисного спорядження. Розділ ката - виконання формальних комплексів, які демонструють технічний арсенал стилю. Крім того, будуть проведені змагання з тамешиварі - розбивання предметів (бейсбольних біт, черепиці, дошок, палиць, тощо) незахищеними руками, ногами чи головою. Також в рамках заходу відбудуться показові виступи кращих спортсменів клубів Київської міської федерації кіокушинкай карате.

Відео дня

Минулого року чемпіонат зібрав більше 30 команд з усіх регіонів України, а також команди з Росії, Польщі, Грузії, Литви, Німеччини, Азербайджану, Білорусі та Угорщини. Дещо розчарованою залишила турнір 2012 року одна з найсильніших збірних світу - російська, яка планувала як мінімум мати призерів в кожній ваговій категорії. Однак конкуренція виявилася занадто високою для таких амбітних планів. Тому, цього року очікується своєрідний реванш з боку збірної Росії.

Голова організаційного комітету турніру та президент Київської міської федерації кіокушинкай карате Роман Кривицький відзначив: "Основна мета змагань - популяризація кіокушин карате. Цьому виду спорту приділяється надзвичайно мало уваги в ЗМІ, проте він дуже популярний серед молоді. Федерації з цього виду спорту є в 24 областях України. У світі наш вид спорту також вельми популярний. Наприклад, в Литві він знаходиться на другому місці за розвитком після баскетболу. Недарма у литовців є призери чемпіонатів світу та Європи".

Про спортивні деталі турніру розповів головний суддя змагань Сергій Броністовський: "Нинішні змагання відбуваються другий рік поспіль. В турнірі візьмуть участь дорослі спортмені - чоловіки й жінки, які змагатимуться у чотирьох вагових категоріях. Зазначу також, що минулого року все було організовано чудово. Зайвим свідоцтвом цього є те, що усі команди, які відвідали змагання торік, приїздять до Києва й цього разу. То ж, ми плануємо підтвердити високий організаційний рівень змагань".

У свою чергу, чемпіонка Європи з ката Надія Журавльова відзначила: "Для мене минулорічний турнір склався не дуже вдало. Лише друге місце посіла в ката, а в куміте й взагалі не увійшла до призерів. Було кілька дуже сильних спортсменів, зокрема литовка - учасниця чемпіонату світу, досвідчена суперниця. Зараз буду ставити перед собою максимальні цілі. Треба собі довести, що можу змагатися краще, що зробила все що змогла. Тому для мене інших цілей окрім першого місця не існує".