Київ. 13 грудня. УНІАН. Комітет виборців України заявляє про небезпеку зриву повторних виборів народного депутата в окрузі № 197 у Черкаській області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КВУ, на окремих дільницях заміни членів виборчих комісій сягали 70% складу, що не сприяє їхній нормальній роботі.

При цьому “найбільш критична ситуація в роботі ДВК склалася в окрузі № 197”, оскільки значна кількість комісій не розпочала роботу вчасно через відсутність кворуму.

Відео дня

“У цій ситуації існує небезпека, що проведення виборів в цьому окрузі може бути зірване через неявку членів комісій на дільниці в день голосування”, - наголошують у КВУ і додають, що такі дії членів ДВК по зриву проведення виборчого процесу передбачають кримінальну відповідальність.

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада 2012 року ЦВК прийняла постанову про неможливість встановити результати голосування на виборах народних депутатів 28 жовтня в п'яти одномандатних округах - №№ 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 (Черкаси), 197 (Канів, Черкаська область) і 223 (Київ).

6 листопада Верховна Рада своєю постановою рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих 5 округах.

5 вересня 2013 року ВР призначила повторні вибори на 15 грудня.

ЦВК зареєструвала 385 офіційних спостерігачів від 11 держав і 10 міжнародних організацій. Голосування на повторних виборах народних депутатів України проходитиме на 649 виборчих дільницях.