Київ. 5 грудня. УНІАН. Зняття кандидатури Віктора Романюка з перевиборів по 94-му округу – це юридичне беззаконня, оскільки якби були для цього підстави, Центральна виборча комісія його не зареєструвала б.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявив кандидат у народні депутати по 94-у виборчому округу від Радикальної партії Андрій Лозовий.

«У 94-му окрузі зараз справжня війна… Із самого початку кампанії був тиск: стеження, тролінг, залякування», - сказав кандидат у народні депутати.

Відео дня

Лозовий наголосив, що на окрузі балотуються «два кандидати від влади: Руслан Бадаєв і Юрій Кармазін».

«Кармазін заявляє, що він опозиційний діяч, на словах критикує владу, але криве слово про Януковича не почуєте ніколи.., яка склалася ситуація впродовж останнього року. Кармазін, залишаючись в опозиційній риториці, виконує прямі вказівки Януковича. Неугодних депутатів позбавляють мандатів. Коли Кармазін подає позов до суду, чи можна вірити в їх чесність..? Кармазін обслуговує Партію регіонів як юрист. Він не тільки забирає у депутатів мандати. Ми знаємо, що Віктора Романюка зняли з виборів. Формально позивач інший.., але він - помічник Кармазіна. Там юридична стилістика, як у позовах Кармазіна, коли він подавав їх проти Балоги і Домбровського», - вважає кандидат по 94-му округу.

За його словами, зараз шукають аргументи зняти і його самого, незважаючи на те, що терміни не дозволяють проводити цю процедуру.

«Не знаю, яку юридичну махінацію вони готують... Це спроба зачистити округ... Я - за чесні вибори, вони мають бути справедливими. Я категорично проти зняття. Це юридичне беззаконня... Тому що якщо є підстави його зняти, то як могли його зареєструвати?», - сказав кандидат.

Лозовий сказав, що його кандидатуру вже не встигнуть зняти, тому використовують методи залякування, відкривають кримінальні справи і переслідують.

Як повідомляв УНІАН, єдиний кандидат від опозиції в 94-му окрузі Романюк був знятий з виборів 1 грудня Київським апеляційним адміністративним судом через те, що він не подавав документи особисто.

4 грудня Вищий адмінсуд України визнав незаконною реєстрацію Віктора Романюка, висунутого об'єднаною опозицією “Батьківщина” кандидатом в народні депутати на повторні вибори 15 грудня в 94-му окрузі в м. Обухові Київської області, і зобов'язав ЦВК скасувати рішення про реєстрацію цього кандидата.

Романюк був висунутий «Батьківщиною» як єдиний кандидат від опозиції в 94-му окрузі в Київській області. На виборах 2012 року він вже переміг в цьому окрузі, проте ЦВК не змогла встановити офіційні результати виборів.

Повторні вибори до Верховної Ради України мають відбудуться 15 грудня 2013 року.