Київ. 5 грудня. УНІАН. Дружина лідера ”Братства” Дмитра Корчинськго Оксана Корчинська заперечує, що її чоловік координував молодиків, які спровокували бійку з міліцією на Банковій 1 грудня, і стверджує, що там була радикально налаштована молодь, яка самоорганізувалась.

Про це О.Корчинська заявила сьогодні на прес-конференції УНІАН.

“Ні, звичайно, він (Д.Корчинський) не вів (на Банкову)... не координував”, - сказала Корчинська.

Відео дня

За її словами, “на Банковій зібралась радикальна молодь, можливо, з розігнаного напередодні Майдану, там не було жодних проплачених людей”.

Дружина Корчинського також заявила, що ініціатором ідеї про провокаторів-“тітушок” був народний депутат Петро Порошенко.

Водночас Корчинська відмовилась відповідати на запитання, чи були серед цих радикалів представники “Братства”.

“Я, звичайно, ніколи це не скажу”, - наголосила вона.

Також Корчинська відмовилась говорити, де зараз знаходиться її чоловік: “Я не скажу вам де Дмитро, я не скажу”.

Цю відмову вона пояснила тим, що Генпрокуратура, МВС, СБУ збирають матеріали на її чоловіка, щоб “посадити його на роки”.

Також Корчинська заявила, будівлю КМДА та Будинок профспілок зайняли різні групи людей.

Відповідаючи на запитання, чи, на її думку, є право у когось бити людей, навіть якщо вони у формі, Корчинська сказала: “Є право людей, які вважають, що з країною поступили неправильно, за це треба відповідати”.

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня близько півтисячі молодиків спортивної статури прорвали кордон міліції і імітували штурм Адміністрації Президента. Вони поводилися досить агресивно. Журналісти, які були на місці події, відзначали, що провокатори вигукували гасла українською мовою, а спілкувалися між собою російською. Вони кидали у спецназівців різні предмети, зокрема каміння і «коктейлі Молотова». Крім того, молодики демонстрували добре володіння навичками протидії бійцям силових структур і знання тактики їх поведінки.

Пізніше МВС України повідомило, що до правопорушень біля Адміністрації Президента України причетні більш як 300 радикально налаштованих членів організації «Братство», які діяли під наглядом Дмитра Корчинського.

Сьогодні, 5 грудня, ТСН з посиланням на свої джерела повідомило, що лідер радикальної організації "Братство" Корчинський, якого підозрюють у причетності до провокацій на Банковій, виїхав за кордон.