Київ. 4 грудня. УНІАН. Громадські активісти закликають правоохоронні органи покарати винних у побитті журналістів і учасників акції громадянського протесту в Києві.

Про це заявив голова ради громадської організації “Слов'янська гвардія” Володимир Рогов на прес-конференції в УНІАН.

“Побитий журналіст - це набагато більший резонанс, ніж звичайні побиті люди. Це невиправдане насильство, і я сумніваюся, що люди не бачать, що людина - представник ЗМІ. Можливо (журналістів били) для підвищення градуса протистояння? Хто віддає накази - ми можемо лише здогадуватися. Але, в будь-якому випадку, ці люди повинні понести покарання за побиття як журналістів, так і простих людей”, - сказав Рогов.

Відео дня

При цьому лідер «Слов'янської гвардії» вважає, що нинішні акції протесту проти влади від початку були наперед продумані й добре підготовлені. Зокрема, за його словами, в акціях протесту зацікавлені як українські олігархи, так і західні спецслужби та терористи.

“Я думаю, що це сценарій, який узгоджено трьома силами. Це особисті інтереси частини українських олігархів, інтереси спецслужб, яким необхідна дестабілізація, тим більше, ви можете подивитися, що почалися проблеми з доларом... ”, - сказав Рогов.

Крім того, за словами активіста, Україні варто звернути увагу на присутність і активну участь в акції протесту в Києві іноземців.

“У нас в Україні зараз дуже багато гостей, які і вранці, і вечорами ходять по нашій рідній країні, й, по суті, її окупували. Вони поставили під сумнів нашу незалежність і намагаються перетворити Україну на “бананову республіку”, - сказав він.

Рогов також підкреслив, що опозиційним політикам слід почати вести серйозні переговори з представниками влади про подолання політичної кризи в країні.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада вночі «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан у Києві.

У неділю, 1 грудня, в Україні відбулася наймасовіша в історії країни акція громадянського протесту, в якій лише в Києві взяли участь понад півмільйона людей.

Проте 1 грудня провокатори влаштували зіткнення під Адміністрацією Президента України, в результаті яких постраждали майже 200 учасників акції протесту й, за даними МВС, 140 правоохоронців. При цьому під час останніх акцій протесту від рук правоохоронців постраждали понад 50 українських і зарубіжних журналістів.

Акції протесту тривають.

Під час висвітлення Євромайданів було побито понад 40 журналістів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня зіткнення на вулиці Банковій у Києві.