Київ. 4 грудня. УНІАН. У Луганську за підтримки Європейського Союзу та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) почалася реалізація проекту «Східноукраїнський навчально-методичний центр компетенції адміністративних службовців (Ресурсний центр)», метою якого є підготовка і підвищення кваліфікації адмінслужбовців.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник проекту, директор департаменту Луганської міської ради з питань регуляторної політики та підприємництва Ольга Калініченко.

За її словами, загальна вартість проекту становить 258,8 тис. євро, з яких 186 тис. євро – грант ЄС, 66,3 тис. євро – кошти GIZ і всього лише 6,5 тис. євро – гроші з місцевого бюджету.

Відео дня

«Ми плануємо проект на три роки – 2013-2016 рр. Вже наступного року ми почнемо перші навчання та тренінги. Також за проектом плануємо, що за рік буде мінімум навчатися близько 500 фахівців, які пройдуть комплексне навчання. Також будуть малі курси (одноденні й дводенні) для підвищення кваліфікації», - сказала Калініченко, зазначивши, що спочатку реалізації проекту навчання буде безкоштовним.

Керівник проекту також додала, що в рамках його реалізації буде облаштовано сучасні тренінгові зали, розроблено програму навчання, сформовано бази даних викладачів з Європи та України.

«Ми плануємо провести тренінги як для працівників, так і для викладачів, упровадити систему дистанційного навчання для тих, хто не зможе їздити навчатися до Луганська. Поступово розширюватиметься спектр навчання й коло людей, яких навчатиме центр», - сказала Калініченко.

Як зазначив присутній на прес-конференції партнер проекту, технічний радник проекту GIZ «Підвищення якості муніципальних послуг в Україні» Олексій Кубарь, даний ресурсний центр вирішуватиме одне з найважливіших завдань покращення якості адміністративних послуг – підвищення компетентності співробітників.

«Ми допомагатимемо в реалізації проекту й зосередимося на таких напрямках співробітництва: проведення тренінгів для тренерів, які працюватимуть у ресурсному центрі, організація ознайомлювальних поїздок для того, щоб можна було побачити досвід інших країн. Допомагатимемо в адаптації тих підходів, які вже зарекомендували себе в європейських країнах і активно використовуються для того, щоб міста могли обмінюватися досвідом і активно розвиватися в напрямку надання адмінпослуг», - сказав Кубарь.

На завершення прес-конференції Калініченко зазначила, що зрештою реалізація проекту дозволить змінити підхід адмінслужбовців до виконання своїх обов'язків і покращити рівень обслуговування громадян.

Довідка УНІАН. Проект «Східноукраїнський навчально-методичний центр компетенції адміністративних службовців (Ресурсний центр)» запроваджується Луганською міськрадою в партнерстві з Агентством стійкого розвитку Луганського регіону й Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Основою проекту є Ресурсний центр, який займатиметься навчанням і підвищенням кваліфікації адмінслужбовців.