Київ. 29 листопада. УНІАН. Найкращими роботодавцями 2013 року в Україні за версією проекту “Премія HR-бренд Україна” визнано футбольний клуб “Шахтар” у номінації “Світ”, медіахолдинг “1+1” у номінації “Україна” і агрохолдинг “Кернел” у номінації “Регіон”. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник проекту Маріанна Ярош.

“Цього року в проекті взяло участь 38 українських і міжнародних компаній, які подали на здобуття премії 49 проектів у чотирьох номінаціях. Щоправда, на жаль, номінація “Столиця” залишилася без першого місця”, - повідомила Ярош.

За словами директора з маркетингу і PR Ольги Мец, метою проекту є не тільки нагородження компаній, які досягли успіхів у роботі з персоналом, а й обмін досвідом між успішними представниками бізнес-середовища.

Відео дня

“Це проект не тільки про красу або емоції, це справді дуже структурований обмін кращими практиками і знаннями. Я вважаю, що саме таким чином ми розвиваємо власне ринок HR-бренду. Саме таким чином ми все ближче й ближче підходимо до міжнародних практик”, - вважає Мец.

Вона також повідомила, що експерти оцінювали роботи компаній за кількома чинниками успішності: робота на перспективу, налагоджені взаємини з керівництвом і послідовність діяльності.

За словами директора департаменту з управління персоналом компанії “Кернел”, яка зайняла перше місце в номінації «Регіон», Наталії Хвостової, проект агрохолдингу “Село Нового покоління” розрахований на створення сприятливих умов для молоді, яка живе і працює в селі. Зокрема, ”Кернел” навчає молодих фахівців, які вже працюють у компанії і залучають у село нову молодь. Крім того, холдинг розвиває і підтримує інфраструктуру в селі, а також проводить роботу профорієнтації з школярами.

Організатори проекту вважають, що наступного року в числі переможців можуть з'явитися не тільки проекти від представників великого бізнесу, а й середні і малі підприємства.

Довідка УНІАН. Проект “Премія HR-бренд Україна” - це незалежна щорічна премія за найуспішнішу роботу компанії як роботодавця. Це визнання успіху компанії у бізнес-середовищі, серед експертів і колег, клієнтів і претендентів.

З 2011 року премія відзначає найуспішніші проекти в Україні. Проект також існує в Росії, Казахстані і Білорусі.

На здобуття нагород премії подаються проекти, які реалізовані в компанії і які показали результати в залученні, мотивації і втриманні персоналу, роботі з претендентами, розвитку компанії в цілому і її репутації як роботодавця.