Київ. 28 листопада. УНІАН. Рух "Офіцерський корпус" ініціює проведення серед населення опитування щодо визначення Україною подальшого вектора зовнішньо-політичних відносин і закликає учасників Євромайданів взяти участь у реалізації цієї ідеї.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив представник руху, член громадської організації "Всеукраїнський союз військовослужбовців кадру і запасу" Олександр Пастушенко.

"Ми ініціюємо всеукраїнське опитування, яке визначить, що люди бажають, куди хочуть, щоб Україна йшла. І ми передали сьогодні на Майдан у Києві відповідний лист. Це дозволить показати дійсну волю людей", - сказал він.

Відео дня

Інший представник "Офецерського корпусу", голова Громадської ради при ГУМВС України в м.Києві Олег Геленко висловив занепокоєння конфліктом, який склався в останні дні між суспільством і владою та виступив за необхідність унеможливлення його загострення і переростання у відверте силове протистояння.

"Саме тому "Офіцерський корпус" ініціює проведення в усіх населенних пунктах опитування. З нашої точки зору, це дозволить уникнути подальшої ескалації протистояння та унеможливить пролиття крові", - пояснив він.

За словами Геленка, людям пропонується із трьох запропонованих варіантів (Україна - ЄС, Україна - Митний союз, Україна - держава-миротворець) обрати для себе один найбільш прийнятний.

У свою чергу, член руху Володимир Рубан зауважив, що молодь, яка вийшла на Євромайдани, демонструє нові форми демократії поза діями політичних партій, і влада має з цим рахуватися.

*** Рух "Офіцерський корпус" було утворено 5 жовтня у Києві представниками громадських організацій, які об’єднують переважну більшість військовослужбовців та представників правоохоронних структур у відставці для побудови інституту громадянського суспільства.