Київ. 28 листопада. УНІАН. Голова руху «Народний собор» Ігор Друзь не виключає можливості організувати «православний антимайдан», щоб протистояти Євромайдану.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

«Ми читали всі законопроекти і ми абсолютно твердо знаємо про ту загрозу, яку несе нам асоціація з ЄС, тому ми готові теж вивести на вулицю 100 тис. осіб, і якщо учасники майдану знову спробують захоплювати урядові будівлі, перекривати дороги, штурмувати урядові будівлі, то ми готові цьому протистояти», - сказав Друзь.

Відео дня

Він зазначив: «Ми глибоко зневажаємо дегенеративні цінності європейських режимів, ми не вважаємо, що Україні необхідно євроінтегруватися».

За словами Друзя, «православний антимайдан» стає дедалі реальнішим. «Всі ці божевільні захоплення площі всупереч рішенню суду, який заборонив акції в центральних районах міста, нам, православним людям, дуже серйозно не подобаються», - додав він.

Друзь зазначив, що наймасовіші протестні акції проти євроінтеграції були здійснені саме православними людьми.

«Цінності, які насаджує ЄС, які він поширює, не є християнськими. Тому ми не поділяємо жодної політичної ідеології і не належимо ні до якої партії, але як православні люди ми говоримо «ні» такому об'єднанню», - підкреслив Друзь.

За його словами, православні акції принесли результат. «9 листопада, коли проходило наше молитовне стояння, відбувся перелом у поглядах Януковича. Саме цього дня він зустрічався з Президентом Росії Путіним і змінив свої погляди в результаті, очевидно, ефективної роботи російського Президента, який пояснив йому виразно і зрозуміло, що краще співробітничати з Росією, ніж з ЄС», - вважає Друзь.

«Зовсім недавно, в день архістратига Михаїла, відбувся повний перелом, і саме після нашого стояння біля Кабінету міністрів була постанова (розпорядження - УНІАН) Кабінету міністрів про те, що євроінтеграцію треба припинити. Ми віруючі люди і бачимо, що євроінтеграція Богові не бажана. Таких збігів не буває», - упевнений Друзь.

У той же час Друзь заявив, що виступає за вступ України до Митного союзу. «Річ у тім, що Митний союз не вимагає, щоб ми приймали якісь содомські закони, зовсім навпаки, Москва, наприклад, заборонила пропаганду гомосексуалізму дітям. І взагалі, в Митному союзі не йде мова про руйнування християнства, там йдеться лише про економіку», - підкреслив він, додавши, що Митний союз не висуває жодних політичних вимог.