Київ. 26 листопада. УНІАН. У Києві презентували новий телевізійний канал «News Network» («NN»), що має запрацювати наступного року.

Презентація відбулася на прес-конференції в УНІАН, присвячений новому телепродукту холдингу Media International Group, у якій взяли участь шеф-редактор медіа-холдингу “MIG” Володимир Кацман, директор телеканалу “News Network” Андрій Дегтярьов та технічний директор новостворюваного телеканалу Юрій Мартинов.

Як зазначив Кацман, «News Network» є абсолютно новим, унікальним продуктом у сфері телебачення, під який створені і розроблені спеціальні технології, що дозволяють унікальним чином вибудовувати інтерактивну взаємодію глядача з телебаченням за допомогою об'єднання стартапу, Інтернет-користувачів і телевізійної команди. Завдяки можливостям «News Network», коментарі в Facebook, Twitter на сторінці телеканалу, а також ті, що на офіційному сайті каналу, будуть виводитися на телеекран зразу ж після їх появи. Затримка буде лише в межах декількох секунд, що потрібні для конвертації при розміщенні на екрані ТБ та літературного редагування.

Відео дня

Таким чином, передбачено, що позаштатним кореспондентом телеканалу може стати будь-хто з мільйонів користувачів Всесвітньої мережі.

За словами Дегтярьова, на телеекрані глядачі зможуть побачити одночасно, крім власної передачі каналу, в лівій колонці анонси про наступні власні сюжети, справа у колонці — читати повідомлення та коментарі від інтернет-користувачів, у нижній частині екрану - прочитати коротко про сюжет, що демонструється, а також новини провідних інформаційних агентств зі стилістикою миттєвих телевізійних репортажів з місця подій.

“Ми даємо своєму глядачу можливість зразу ж писати нам, відправляти фото, відео з місця подій. Через секунд 30-40 це фото з’явиться на екрані. За такою швидкістю в телебаченні ніхто не працює, навіть ділові канали...”, - сказав Дегтярьов.

“Що стосується коментарів користувачів, вони, зрозуміло, будуть проходити через модератора, редактора, але тільки для того, щоб не порушувати перш за все етичних норм. Також це буде стосуватися і відеоматеріалів, які користувачі захочуть розмістити, тобто вони пройдуть попередній перегляд та конвертацію”, - запевнив він.

Як додав Кацман, розповсюдженість та швидкість телеканалу надасть можливість дуже швидко розповсюджувати інформацію з регіонів завдяки тамтешнім мешканцям, які через інтернет чи будь-який інший зв’язок зможуть повідомляти новини через канал «News Network» відразу на всю Україну. Він запевнив, що телеканал не передбачає якоїсь цензури з точки зору контенту новин, а лише “відсіч” ненормативної лексики, або явищ, які можуть порушувати закони України”.

Автори проекту розраховують, що дивитися телеканал будуть активні верстви населення, незалежно від їхнього віку.

“Ми плануємо запустити тестове віщання до травневих свят. Зараз їде обладнання. Його треба встановити. Починаючи з літа, це буде вже повноцінне віщання, будуть покриті всі можливі шляхи розповсюдження”, - поінформував Дегтярьов.