Київ. 19 листопада. УНІАН. У Кіровоградському міському осередку партії УДАР заявляють про тиск влади та репресії з боку правоохоронців стосовно однопартійців та бізнесменів, які підтримують цю політичну силу.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявили голова Кіровоградської міської організації політичної партії УДАР, депутат міськради Сергій Горбовський та депутат міськради, член партії УДАР Лариса Онул.

За словами Онул, восени минулого року вона та її чоловік - депутат Кіровоградської обласної ради Микола Онул публічно вийшли з лав Партії регіонів через тиск влади на підприємців з вимогою фінансувати місцеву програму "Центральний регіон-2015".

Відео дня

Як зазначила Онул, після виходу з ПР, починаючи з лютого цього року з боку правоохоронних органів почався тиск на бізнес, що належить її родині, яка за власний кошт перетворила занедбаний міській парк на сучасний центр дозвілля. Але, як зазначила депутат, пресинг збільшився після того, як наприкінці цього літа вона вступила до партії УДАР та очолила фракцію партії у міськраді.

У свою чергу Горбовський зазначив, що найбільший спротив та несприйняття дій УДАРу з боку влади в Кіровограді став відчутний, коли міська організація партії та фракція міськради виступили проти транспортної реформи, яка значно погіршила транспортне обслуговування жителів міста. За словами Горбовського, апогею переслідування влади та правоохоронців щодо членів партії досягли на минулому тижні, коли після конференції обласного осередку Партії регіонів її голова Сергій Ларін закликав "конкретніше реагувати на критику опозиції" та, коли активісти зібрали 10 тисяч підписів проти реформи і намагалися передати їх до місквиконкому і міськради. "Спробу передати листи з підписами на сесію міськради владою було сприйнято як штурм. Крім того, за це відносно мене відкрито кримінальне провадження, мене щодня викликають на допити. Так само на допити викликають і залякують учасників акції - навіть стареньких бабусь", - сказав Гобровський. Він також повідомив, що нещодавно вночі невідомі під прикриттям міліції та ДАІ повалили та вивезли у місті десять сіті-лайтів, на яких розміщувалися критичні висловлення депутатів-опозиціонерів щодо "транспортної реформи" у місті. Також після цього, як зазначив Горбовський, правоохоронці провели обшуки за місцем проживання родини Онулів, їхніх батьків, у помешканні їхнього партнера по бізнесу, депутата від фракції УДАР Миколи Бєлова.

"Ці всі події - фактично початок політичних репресій на місцях, який апробовується у Кіровограді, а потім буде використаний в інших регіонах партією влади та підконтрольними їй правоохоронними органами. Влада боїться, що за опозицією підуть інші, які вже переконалися у справжньому "покращенні", - наголосили учасники прес-конференції, зауваживши, що сьогодні керівництво центрального апарату партії УДАР пообіцяло у найближчі дні доповісти про ситуацію в Кіровограді з парламентської трибуни, а також скерували відповідний депутатський запит для вжиття заходів на ім’я Генерального прокурора України.