Київ. 18 листопада. УНІАН. Керівництво заводів з виробництва профілів із полівінілхлориду (ПВХ) для вікон і дверей звернулися до парламенту з проханням не ухвалювати законопроект, що передбачає введення з 1 січня 2014 року митного збору на ввезення ПВХ у розмірі 6,5%.

Про це повідомили представники галузі під час прес-конференції в УНІАН.

За їхніми словами, у разі ухвалення законопроекту собівартість ПВХ-продукції зросте приблизно на 5%, що призведе до збільшення ціни готової продукції на 2,5-3%.

Відео дня

«Якщо ми збільшимо свою ціну для наших клієнтів (це компанії, які виробляють вікна і двері з ПВХ-профілю), вони прорахують, що їм вигідніше буде завозити імпортний продукт із Євросоюзу або інших країн», - повідомив директор компанії «Аллюпласт Україна» Валерій Лихвар.

«Якщо у нас імпорт готових профілів 25%, то експорт - теж 25%. Після цієї ситуації ми експорт фактично припиняємо, а імпорту відкриваємо дорогу», - сказав голова наглядової ради «Асоціації «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів і виробів» Іван Салій.

У свою чергу, виконавчий директор компанії «ВЕКА Україна» Олександр Степаненко відзначив, що уряду необхідно переглянути законопроект «Про внесення змін до Митного тарифу України».

«Можна підвищувати ставку на ПВХ профілі, що імпортуються. Не на сировину, а на готові профілі», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України і компанія «ЛУКОЙЛ», яка є власником нафтохімічного підприємства «Карпатинафтохім», підписали меморандум про підтримку вітчизняного виробника. В результаті, у вересні 2013 року було подано законопроект «Про внесення змін до Митного тарифу України», яким передбачено збільшення ставки митного збору з 0 до 6,5%.