28 листопада поточного року о 16:00 в «Українському домі» (вул. Хрещатик 2, 4 поверх, виставкова зала і фойє Музею історії міста Києва) відбудеться відкриття виставки переможців І Міжнародного салону художньої фотографії «МОЯ МАНДРІВКА –2013»

Захід здійснюється:
під патронатом FIAP 2013/179 (Міжнародна Федерація фотомистецтв), IAAP 2013/29, НСФХУ 2013/10 та за методично-інформаційної підтримки Міністерства культури України;
при сприянні Київської міської державної адміністрації, Департаменту культури КМДА та Музею історії міста Києва.

Експозиція Салону буде відкрита для відвідування до 13 грудня поточного року, вхід вільний.

Відео дня

На відкриття запрошуються автори переможці з України, державні діячі, представники дипкорпусів країн іноземців-переможців, шоу-бізнесу та ЗМІ.

Головна мета Салону – засобами фотомистецтва відображати красу навколишнього світу, історичну спадщину, пам’ятки історії і культури, мальовничу природу, ландшафт, архітектуру, життя та побут людей з різних країн світу, тобто, місця, де довелося помандрувати учасникам Салону.

В три секції конкурсної частини Салону надіслано 2692 світлин з 53 країн світу.
18 жовтня поточного року журі, у складі: Голови національної асоціації фотографів Словаччини Любомира Шміда (EsFІAP),  Олександра Харвата (EFIAP) та головного редактора журналу «Photographer» Євгенія Зубенка, відібрало кращі 558 фотографій, з яких 60 були відзначені медалями і дипломами FIAP, IAAP, НСФХУ, Салону та цінними подарунками від спонсорів.

Гран-прі Салону отримав наш співвітчизник – український автор Костянтин Бобрищев.

Кращі роботи салону можна подивитись на https://www.facebook.com/myphototravel 

Повна версія протоколу журі розміщена за адресою http://photoschool.in.ua/fotosalon/

Голова організаційного комітету Салону Валерій Левіщенко відзначив високий творчий рівень світлин, направлених авторами з різних країни на конкурсну частину.

За його словами: «Фотографії вражають своєю оригінальністю та професіоналізмом. Це стосується, як вітчизняних, так і зарубіжних авторів. Вони можуть бути яскравим прикладом не тільки для фотографів-початківців, а й досвідченим митцям».
 

В рамках Салону,  планується провести фототур у м. Чорнобиль (29.11.2013р.), майстер-класи та зустрічі з відомими фотографами-мандрівниками.