Київ. 12 листопада. УНІАН. Голова громадської організації «Народний Собор» Ігор Друзь упевнений, що більшість українців виступають проти асоціації з Європейським Союзом.

Про це Друзь сказав на прес-конференції в УНІАН.

На підтвердження своїх слів Друзь нагадав, що влада не бажає сама провести й перешкоджає проведенню всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

Відео дня

"Люди дуже серйозно обурені, особливо православні. Більшість населення України проти асоціації з Євросоюзом. Я стверджую це з абсолютною впевненістю. У мене є простий доказ - якби дійсно більшість України була за Євросоюз, то в цьому випадку влада охоче дозволила б референдум про те, куди нам вступати", - зазначив він, додавши, що влада відмовила організаторам у проведенні референдуму абсолютно з надуманих причин.

Друзь заявив, що він і його однодумці виступають проти асоціації України з ЄС, тому що в європейських країнах заохочуються гомосексуалізм і евтаназія.

Він підкреслив, що православні обурені рухом України в бік Європи, й тисячі людей уже виходять на вулиці на акції протесту.

"Наших православних людей звинувачують, що ми балуємося політикою і таке інше, але ми не розділяємо поглядів жодної політичної сили", - додав Друзь.

Він погрожує подати до суду на телеканал "Інтер", який, розповідаючи про хресну ходу проти асоціації України з Євросоюзом, зарахував їхню організацію до акції однієї з політичних сил.

Друзь пообіцяв, що акції протесту продовжуватимуться, чергова відбудеться в день Святого архангела Михаїла 21 листопада.