Київ. 11 листопада. УНІАН. Інвестиційний холдинг Pro Capital Group спільно з партнерами планує провести два роад-шоу інвестпроектів українських компаній у Лондоні наступного року, повідомила керуючий партнер Pro Capital Investment. Антоніна Кутова на прес-конференції в УНІАН.

При цьому, за її словами, перше із запланованих у 2014 р. роад-шоу може відбутися орієнтовно в березні.

За інформацією Кутової, Pro Capital Group спільно з Українським бізнес центром у Лондоні вже провели два результативні роад-шоу. За її словами, якщо в першому роад-шоу взяли участь проекти компаній із різних галузей, то друге роад-шоу мало суто аграрну спрямованість, при цьому з 7 презентованих проектів, 3 стосувалися олієекстракційних підприємств, які, за її словами, викликали велику зацікавленість із боку інвесторів.

Відео дня

Кутова також не виключила, що надалі одне із запланованих роад-шоу буде також спеціалізованим і стосуватиметься індустріальних підприємств.

За словами керуючого партнера Pro Capital Group Дмитра Олійника, наступним кроком для залучення іноземних інвестицій в українські підприємства має стати створення сприятливих умов для інвестування безпосередньо в Україні. Саме цьому, за його словами, сприятиме проведення в листопаді ц.р. у Києві конференції "Гроші для бізнесу, бізнес для грошей", на якій буде представлено широкий спектр як інвесторів, так і безпосередньо українських компаній. За його словами, організація подібних конференцій сприятиме створенню продуктивного діалогу між бізнесом і інвестиційним капіталом.

Як зазначив виконавчий директор представництва Варшавської фондової біржі в Україні Андрій Дубецький, діалог між бізнесом і інвесторами сприятиме підвищенню загального інвестиційного іміджу України. У свою чергу, це матиме позитивний вплив на інвестиційний імідж окремих компаній, їх можливості розміщення за кордоном.

За словами члена Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку Анатолія Амеліна, підвищенню інвестиційного іміджу країни також сприятиме подвійний лістинг компаній - на зарубіжних майданчиках і в Україні. За його словами, на сьогодні вже дві компанії надали документи про ведення подвійного лістингу.

У свою чергу, присутній на прес-конференції керівник департаменту зв'язків із інвесторами компанії "Мілкіленд" Сергій Трифонов зазначив, що його компанія планує найближчим часом розглянути можливість проведення подвійного лістингу, при цьому не уточнив конкретних термінів. "Просто завтра сядемо й подумаємо", - зазначив він. Трифонов також відзначив, що на сьогодні для інвесторів найцікавішою є навіть не поточна звітність компаній, а їхні плани з подальшого розвитку. "Інвестори завжди спрямовані в майбутнє, їх не цікавлять цифри мертвої звітності, їх цікавить майбутнє", - зазначив він.

Довідка УНІАН. Компанія Pro Capital Group створена в 2010 році шляхом об'єднання таких структур, як консалтингова компанія Pro-Consulting, компанія з управління активами Pro Capital Asset Management, торговець цінними паперами Pro Capital Securities та інвестиційна компанія Pro Capital Investment.

Компанія Pro Capital Group проводить актуальні маркетингові дослідження; займається створенням і управлінням активами інвестиційних фондів; комплексним супроводом операцій із цінними паперами на фондовому ринку; інвестиційним банкінгом і побудовою ефективних взаємин із інвесторами тощо.