Свято краси і величі клинкових виробів вже не перший рік є основною подією в Україні для захоплених людей, які цінують холодну красу. Головною метою «Сталевої грані», в першу чергу, є розвиток ножової культури та ознайомлення з світовими шедеврами майстрів, як сучасності, так і минулого.

Під час офіційного відкриття всім присутнім буде представлена ​​унікальна можливість побачити особисто, як учасники "Сталевої грані" - майстри ножової справи, ковалі, майстри народних українських промислів та гості заходу спільно виготовлять "Підкову - талісман на щастя" з побажаннями удачі для української делегації на саміті у Вільнюсі на знак підтримки державної стратегії щодо вступу України до ЄС. Для участі в офіційному відкритті запрошені представники Адміністрації Президента України , представники бізнесу , громадські та політичні діячі , іноземні гості.

Урочисте відкриття пройде в святковій атмосфері із музичним супроводом і врученням квітів кожній присутньої дівчині з рук лицарів.

Відео дня

Також у програмі: майстер-класи з кування ножів, сокир, роботи на гріндері, правка і заточування клинкових виробів, дрібна пластика і різьблення до дереву, крсті кулінарне шоу від шеф-кухарів, зокрема, фірмове оброблення м'яса по-грузинськи; шабельні бої,  семінари, конкурси серед відвідувачів шоу, виступи та турніри .

У рамках ножового шоу «Сталева грань» можна ознайомитися з роботами майстрів з України , країн СНД та світу , дізнатися про тенденції світового ринку .

Успіх «Сталевої грані» у відвідувачів, кількість яких з кожним роком збільшується, пояснюється різноманітною розважальною шоу-програмою, в рамках якої можна побачити широкий спектр використання клинкових виробів: від бойових мистецтв до кулінарії і перукарського мистецтва .

Вперше на «Сталеву грань» на запрошення Федерації кунгфу України приїде відомий майстер кунгфу Zhao Yajun. Міжнародна федерації кунгфу і Федерація кунгфу України презентують довготривалу програму курсів і семінарів з кунгфу в Україні та КНР.

Традиційно в рамках заходу для відвідувачів буде відкрито «Місто майстрів» , де можна не тільки побачити роботу професіоналів ножової, ковальської, гончарної справи та інших народних ремесел, а й спробувати щось зробити самому. В рамках гончарного шоу буде продемонстровано мистецтво розпису гончарних виробів "Фляндрівка".

Відвідувачі «Сталевої грані» зможуть побачити лицарські поєдинки та турніри зі стрільби з традиційного, історичного і блочного луків. Крім того, глядачі зможуть взяти участь у різних конкурсах і отримати тематичні призи від організаторів.

XI Міжнародне ножове шоу "Сталева Грань" пройде 9-10 листопада в Києві в Українському Домі ( вул. Хрещатик , 2).

Детальна програма XI Міжнародного ножового шоу «Сталева грань»:http://steeledge.com.ua/proekt.html