Київ. 7 листопада. УНІАН. Компанія «Прайм-Девелопмент», яка викупила корпоративні права на забудову житлового комплексу «Печерський бастіон» на вул. Ольшанській, 2, в Печерському районі Києва, заявляє про спробу відчуження цього активу недобросовісними конкурентами.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив директор «Прайм-Девелопмент» Сергій Бухарін.

«Прайм-Девелопмент» придбала корпоративні права «Сфера-ситі», яка є інвестором цієї забудови, буквально місяців 2 тому. Ми почали розбиратися з тією ситуацією, чому все це відбувається (проти забудови виступає ініціативна група – УНІАН), і зрозуміли, що це є просто замовленням. Можу це сказати відверто. Саме замовленням недобросовісних конкурентів», - сказав Бухарін.

Відео дня

За його словами, учасники ініціативної групи, які протестують проти будівництва, не йдуть на переговори з девелопером і не висувають жодних вимог, а просто заважають будівництву.

«Навколо нашої ділянки стоять 2 вагончики із спортивними людьми, які з будь-якого приводу (якщо приїжджає техніка або я приїжджаю) вибігають і збирається людей 20. Спортивної статури люди починають скандувати, заважати роботі. Я запитую в ініціативної групи, у вас є якісь претензії, побажання. На що ініціативна група відповідає: «Ні, ми з вами ні про що говорити не будемо. Нам від вас нічого не потрібно, у нас все добре», - зазначив Бухарін, додавши, що такі дії проводяться з метою доведення забудовника до банкрутства і подальшого захоплення будівельної ділянки.

Директор «Прайм-Девелопмент» також зазначив, що в будівництво цього об'єкта вже було інвестовано близько 60 млн. грн, з яких 27-28 млн. грн – гроші 70 інвесторів.

«Зараз ми готові вкласти, насамперед, в укріплення схилу (це дуже важливо для всіх) близько 30 млн. грн. Це те, що необхідно зараз зробити, щоб навесні не сталося надзвичайної ситуації, яка спричинить великі руйнування», - сказав Бухарін.

У свою чергу юрист Олексій Петренко повідомив, що у «Прайм-Девелопмент» є вся дозвільна документація на проведення будівельних робіт на об'єкті.

«На сьогодні є дійсні дозвільні документи на виконання не тільки робіт з укріплення схилу, а й на виконання будівельних робіт. Першого жовтня 2013 року окружной адмінсуд Києва визнав дійсною декларацію на початок ведення будівельних робіт», - сказав Петренко.

Присутні на прес-конференції інвестори будівництва висловили сподівання, що новий забудовник зможе продовжити будівництво на об'єкті в найкоротші терміни.

Голова "Прайм-Девелопмент" зазначив, що компанія сподівається вирішити питання поновлення будівництва до кінця року, для чого планує звертатися до голови КМДА Олександра Попова.

Довідка УНІАН. Колишній власник житлового комплексу «Печерський бастіон» - компанія «Сфера-сіті» почала підготовчі роботи з його будівництва влітку 2012 року. Проект будівництва, зокрема, передбачав зведення чотирьох будинків на більш як 1,5 тис. квартир, а також зведення торгово-розважального комплексу. Першу чергу житлового комплексу планувалося здати в експлуатацію вже в першому кварталі 2013 року. Проте пізніше, через протидію ініціативної групи, що виступила проти забудови цієї ділянки землі, будівництво було припинено.