Київ. 6 листопада. УНІАН. З 17 листопада в Києві розпочинаються гастролі Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.К. Саксаганського, присвячені ювілейному, 80-му, сезону.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили заступник директора театру Олександр Шевчук та керівник літературно-драматичної частини театру Тетяна Поліщук.

Гастролі відбудуться з 17 листопада 2013 року до квітня 2014 року в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України.

Відео дня

Як зазначила Поліщук, у серпні цього року Театр ім. Саксаганського відкрив свій 80-й театральний сезон, і ця визначна дата є усвідомленням власного досвіду і поштовхом для відкриття нових обріїв та перспектив. Як повідомив Шевчук, до цього часу театр відвідував з гастролями такі міста як Кіровоград, Умань, Житомир, Полтава, Івано-Франківськ, Ужгород, Черкаси, Чернігів, Дніпропетровськ, Одеса та багато інших міст та містечок у різних куточках України, а також м. Тарнов у Польщі, і завжди мав успіх та схвальні відгуки глядачів, фахівців театральної сцени, преси.

“Думаю, що в Києві ми також знайдемо свого глядача, і сподіваємося на плідне, тепле спілкування із київською публікою”, - сказала Поліщук.

Вона поінформувала, що до столиці привезуть одні з найкращих вистав театру, зокрема, нову масштабну постановку відомого спектаклю "Ханума" (покажуть 17 листопада), комедію “Шалене весілля” (23 листопада), народне шоу “Кайдашева сім’я” (8 грудня), вистави “За двома зайцями” (24 листопада), “Сватання на Гончарівці” (22 листопада) та першу постановку за п’єсою заслуженого діяча мистецтв України, драматурга, режисера і письменника Ігоря Афанасьєва “Хто кому Рабинович”.

Також для маленьких глядачів в Києві 2-6 січня покажуть новорічну казку “Агенти новорічної безпеки”.

Шевчук повідомив, що 7-8 років тому у театра настав новий етап розвитку - він отримав нове приміщення, нового керівника, набрав нових акторів та оновився. За його словами, склад трупи наразі переважно молодіжний - 30-35 років. “Штат великий - у нас близько 60 акторів драматичних, 12 пар балету, 12 вокалістів. Ми випускаємо сучасні вистави, для молоді насамперед, а також музичні вистави. У нас є окремо ще й концертні програми, які дуже добре сприймаються глядачами”, - додав Шевчук. За його словами, театр також має свій оркестр із 22 музикантів, які проводять і окремі концерти в театрі.

Наразі репертуар Театру ім. Саксаганського складають більше 40 вистав, серед яких — постановки за творами українських та зарубіжних класиків, а також сучасних драматургів.

На прес-конференції повідомили, що початок вистав у Києві - о 19.00 (вистав для дітей - об 11.00 та 14.00). Вартість дорослих квитків складає від 50 до 150 грн.

Довідка УНІАН. Театр ім. Саксаганського було засновано у 1933 році, коли рішенням Народного комісаріату освіти УРСР було ухвалено рішення про утворення в місті Біла Церква 4-го Київського обласного пересувного робітничо-колгоспного театру. 1937 року театру було присвоєно ім’я Панаса Саксаганського за особистою згодою корифея української сцени.

1 грудня 2009 р. Театр ім. Саксаганського отримав статус академічного.