Київ. 6 листопада. УНІАН. Національний університет «Києво-Могилянська академія» з лютого 2014 року планує запровадити навчання за магістерською програмою публічного права та адміністрування для формування якісно нового середовища лідерів для політичної діяльності та державної служби.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили президент НаУКМА Сергій Квіт і директор Києво-Могілянської школи публічного права Ігор Коліушко.

За словами президента академії, програма була розроблена у 2009 році з використанням досвіду та підходів, які практикуються у Великій Британії, Німеччині, США та Канаді, але тоді через економічну кризу виникли певні проблеми з її запровадженням у навчальний процес.

Відео дня

Квіт зауважив, що нинішня українська система освіти у галузі піблічного права та адміністрування не в повній мірі відповідає потребам органів державної влади та очікуванням суспільства. Крім того, проблеми були виявлені не лише у змістовному наповненні навчальних програм ряду українських вишів, а й у методиках і системності підготовки.

"Якщо все буде добре, то з лютого наступного року ми зможемо розпочати навчання груп слухачів за цією магістерською програмою. На наш погляд, нам вдасться зробити підготовку за програмою якісніше, ніж це є сьогодні у Національній академії державного управління", - сказал Коліушко.

За його словами, відбір на навчання здійснюватиметься на основі конкурсу та співбесіди. Конкурс буде проводитися у грудні 2013 році - січні 2014 року, якщо Міністерство освіти не визначить інші дати. Система освіти передбачається модульна і вечірня та розрахована на 21 місяць.

Як зазначив Коліушко, програма передбачає 18 обов’язкових дисциплін та 6 вибіркових курсів, після чого слухачі проходитимуть стажування в органах державної влади України та за кордоном.

На думку науковців, одінєю з переваг навчання за програмою є вартість: слухачі першого набору отримують 50-відсоткову знижку від вартості навчання за магістерськими програмами у Києво-Могілянській академії, яка становить близько 19 тис. грн на рік.

"Нам потрібні політичні та державні службовці - сміливі та амбітні, ті, кому не бракує сили розуму й духу, щоб, навчаючись за цією програмою, разом із нами долучитися до моделювання і створення нового українського майбутнього", - наголосив Коліушко.