Київ. 5 листопада. УНІАН. Проведення в Україні першого міжнародного конгресу виробників феросплавів ИНФАКОН, запланованого на 2015 рік, підкреслює не лише успіхи вітчизняних виробників, але й дозволить залучити нові технології в галузь.

Про це на прес-конференції в УНІАН сказав голова ради директорів Української асоціації виробників феросплавів (УкрФА) і голова правління Запорізького заводу феросплавів Павло Кравченко.

«ИНФАКОН - це імідж, підтвердження наших досягнень і того, що ми активно розвиваємося. Міжнародний форум - це ще й можливість спільно обговорити питання і освіжити стан справ у галузі», - зазначив Кравченко.

Відео дня

За його словами, проведення в Україні такого важливого форуму додасть новий імпульс розвитку вітчизняної феросплавної галузі, зокрема, упровадженню енергозберігаючих і енергоефективних технологій.

«Майбутнє феросплавів - це енергоефективність», - додав Кравченко, уточнивши, що йдеться не лише про енергоефективні технології, але й використання у виробництві вторинної сировини.

Присутній на прес-конференції голова програмного комітету Міжнародного феросплавного конгресу Сергій Грищенко додав, що Україна вже практично сформувала програму ИНФАКОН.

Крім того, він уточнив, що Українська асоціація виробників феросплавів має намір заручитися державною підтримкою при проведенні міжнародного форуму в Києві.

«Зараз йде робота над тим, щоб захід був підтриманий на державному рівні», - сказав Грищенко, додавши, що ведеться спільна робота з профільним міністерством з підготовки проекту розпорядження уряду.

У свою чергу, виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів Сергій Кудрявцев звернув увагу, що проведення конгресу ИНФАКОН в Україні дозволить українським феросплавникам одержувати інформацію тез і доповідей, які обов'язково повинні надсилати учасники, а це дозволить використовувати інновації одними з перших.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня Українська асоціація виробників феросплавів (УкрФА) заявила, що Україна готує програму проведення міжнародного конгресу виробників феросплавів, який має пройти у Києві в 2015 році.

Свою заяву УкрФА зробила, пославшись на засідання 24-25 жовтня в Брюсселі робочої групи членів Комітету по організації Міжнародних феросплавних конгресів (ИНФАКОН), представників Європейської асоціації виробників феросплавів («Євроальяж») і Гендиректорату Дослідження і Інновацій Європейської Комісії і Представництва України при ЄС.

Виробництвом феросплавів в Україні займаються Нікопольский, Запорізький і Стахановський феросплавні заводи. Ця продукція експортується до країн СНД, ЄС, Азії, Африки. Марганцеву руду в країні видобувають Орджонікідзевський і Марганецький гірничо-збагачувальні комбінати.

Міжнародні конгреси ИНФАКОН проводяться з 1974 року. Вони є найавторитетнішими форумами фахівців феросплавної промисловості, що дозволяють оцінити рівень техніки і технології в процесах феросплавних переділів, визначити перспективні напрями розвитку галузі в цілому, окремих виробників зокрема, одержати якнайповнішу і актуальнішу технічну і технологічну інформацію, включаючи дані про новітні розробки в сферах технологічного устаткування, електропечебудування, шлакопереробки, газоочистки, енергоефективності.