Під гаслом “Комсомольці та піонери – не словом, а ділами!” в жовтні - листопаді 2013 року завершується реалізація  програм що були організовані та проведені Ленінським комсомолом України та ВДГО «Всеукраїнська піонерська організація ім. В.І.Леніна» спільно та за сприяння Державної служби молоді та спорту України (Міністерства молоді та спорту України). В результаті , до участі в програмах було залучено 36 000 чоловік з числа української молоді, - про це повідомив перший секретар ЦУ ЛКСМУ Олександр Присяжнюк.

В  2013 році було проведено чотири  всеукраїнські програми для дітей та молоді, що  спрямовані на патріотичне виховання підростаючого покоління- «Зірниця 2013», «Молодий громадянин України» та популяризацію здорового способу життя, оздоровлення, підтримку творчих здібностей та розвиток талантів  - «Україна – очима дітей», «Швидше! Вище! Сильніше!».
В рамках реалізації програми «Молодий громадянин України» ВДГО «Всеукраїнська піонерська організація ім. В.І.Леніна» за підтримки Державної служби молоді та спорту України (Міністерства молоді та спорту України) було проведено ряд семінарів та конкурсів приурочених патріотичному вихованню молоді, проведений всеукраїнський зліт піонерів та волонтерів, зустрічі зі школярами та молоддю, проведення екскурсій, тощо. Молодий громадянин України – програма, що успішно реалізується протягом останніх 4 років, з  метою  привернути увагу молоді до сучасних проблем, методів і способів їх вирішення, а головне - патріотичного виховання молоді.  Програма реалізовувалась з липня по жовтень 2013 року, кількість залучених учасників – 5000 чоловік, в тому числі 150 учасників всеукраїнського зльоту, - акцентував О.Присяжнюк.

В рамках реалізації програми «Швидше! Вище! Сильніше!», що була проведена Ленінським комсомолом України (ЛКСМУ) за підтримки Державної служби молоді та спорту України (Міністерства молоді та спорту України) було проведено ряд заходів спрямованих на залучення молоді до здорового способу життя, споруджено нові спортивні майданчики, проведено десятки спортивно-розважальних заходів. Програма «Швидше! Вище! Сильніше!» проходить з 2010 року, щоразу залучаючи все більше прихильників та учасників. В 2013 році фінал програми проходив в Києві на Трухановому острові. Програма реалізовувалась з липня по жовтень 2013 року. Кількість залучених учасників 6000 чоловік, - сказав   перший секретар ЦК ЛКСМУ

Відео дня

В рамках реалізації програми «Молодий громадянин України» ВДГО «Всеукраїнська піонерська організація ім. В.І.Леніна» за підтримки Державної служби молоді та спорту України (Міністерства молоді та спорту України) було проведено програму «Україна – очима дітей». Програма спрямована на залучення молоді до здорового способу життя, розвитку творчих здібностей в молодого покоління, конкретного оздоровлення дітей та молоді. В рамках програми в 2013 році пройшла всеукраїнська виставка робіт учасників конкурсу за номінаціями. Обрано 300 переможців, які змогли оздоровитися в УДЦ «Молода гвардія» в Одесі. Проведений всеукраїнський зліт піонерського та волонтерського активу що займались організацією програми. Програма проходить третій рік поспіль, та стала візитною карткою піонерської організації України. Кількість учасників з усіх регіонів країни в 2013 році 15 000 чоловік.- підкреслив О. Присяжнюк.

В рамках реалізації програми «Зірниця 2013», що була проведена Ленінським комсомолом України (ЛКСМУ) за підтримки Державної служби молоді та спорту України (Міністерства молоді та спорту України) було залучено шкільну та учнівську молодь до яскравої та неповторної програми патріотичного виховання молоді. Щороку все більше регіонів та учасників збирає «Зірниця» . Цікаві походи, організація військово-спортивних змагань, естафет, круглих столів - в заходах цього  року прийняли участь  більше 10 000 учасників. Головними регіонами проведення «Зірниці» в 2013  році стали Харків, Запоріжжя та Київ. В наступному році географія проведення масових заходів в рамках програми «Зірниця» буде розширено та залучено не менше 15 000 учасників , - підсумував  перший секретар ЦК ЛКСМУ Олександр Присяжнюк.