Київ. 25 жовтня. УНІАН. Проблема водопостачання Умані Черкаської області вирішена, і з 26 жовтня всі будинки, до яких воду подавали згідно з графіком, будуть цілодобово забезпечені водою.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат від Партії регіонів Антон Яценко.

«Сорокарічна ера тазів, бачків і подачі води за графіком в Умані завершилася. Десятиліттями найбільшою проблемою в місті була відсутність цілодобового водопостачання. З 86 тис. жителів міста забезпечені водою були лише 13 тисяч. Всі решта воду одержували згідно із графіком або користувалися колодязями і свердловинами», - сказав Яценко.

Відео дня

Він нагадав, що Умань – туристичне місто, друге за величиною в регіоні, з найбільш розвиненим промисловим комплексом у Черкаській області.

За словами депутата, питання водопостачання міста вдалося вирішити за підтримки Президента України Віктора Януковича, обласної та місцевої влади. «Було дано багато доручень Президента, багато з них були взяті на контроль Адміністрацією Президента. І зараз ми маємо результат», - сказав він.

Крім того, вирішити питання із забезпеченням місто Умань цілодобовим   водопостачанням вдалося і завдяки прийнятій Верховною Радою поданої народним депутатом України Антоном Яценком Постанови ВР «Про відзначення 60-річчя  утворення Черкаської області», в яку було включено питання щодо будівництва водопровідних мереж, водогонів в місті Умані, Монастирищі, Христинівці, Уманському, Монастирищенському, Христинівському та Тальнівському районі.

В даному випадку, законодавча активність народного  депутата України та злагоджена спільна організаційно-технічна  робота всіх гілок влади  дала свій результат.

Як наголосив Яценко, з 26 жовтня всі будинки, куди вода подавалася за графіком, будуть цілодобово забезпечені водою. «Завдяки встановленому устаткуванню нормальний тиск води буде навіть на верхніх поверхах багатоповерхівок. Місто стало комфортним для життя. Далі ми працюватимемо над можливістю спорудження власного водопроводу. Місто має стати менш залежним від водопроводу з Білої Церкви, який вже сьогодні вимагає істотного переоснащення і модернізації», - відзначив депутат.