Київ. 23 жовтня. УНІАН. Компанія-розробник програмного забезпечення доступу до державних реєстрів «Арт-Мастер» назвала необгрунтованими звинувачення міністра юстиції Олени Лукаш, що прозвучали минулого тижня, у розкраданні державних коштів. Про це на прес-конференції в УНІАН заявили юрист компанії «Арт-Мастер» Михайло Резнік і виконуючий обов'язки директора Олексій Ковальський.

"Компанія «Арт-Мастер» була відверто здивована великою кількістю недостовірної і негативної інформації, яка прозвучала 15 жовтня на прес-конференції Олени Лукаш. Я хочу сказати, що практично вся інформація, яка прозвучала на цій прес-конференції, є недостовірною», - сказав Резнік.

За його словами, компанію найбільше здивувала названа міністром сума в 400 млн дол., яка нібито була одержана від держпідприємства «Інформаційний центр».

Відео дня

«Загальна сума одержаних грошових коштів майже в п'ять разів менше, ніж та, що була озвучена на конференції», - сказав Ковальський.

Розробник програмного забезпечення попросив Мін‘юст дати спростування інформації, озвученій міністром юстиції.

Окрім цього, "Арт-Мастер" здивований звинуваченнями в тому, що компанія нібито відійшла від технічного завдання, поставленого замовником програмного забезпечення - державою.

"Арт-Мастер" ніколи не розробляв реєстри, а тільки програмне забезпечення", - уточнив Ковальський.

Як повідомляв УНІАН, скандал між Мін‘юстом і компанією "Арт-мастер" виник 1 жовтня, коли через технічні проблеми став неможливим доступ до реєстрів, супроводом яких займається державне підприємство «Інформаційний центр» Мін‘юсту.

3 жовтня заступник генерального директора ДП «Інформаційний центр» Вадим Хоруженко в коментарі УНІАН заявив про рейдерське захоплення державних реєстрів. Йдеться про 18 втрачених держреєстрів, серед яких одним із основних є реєстр прав власності на нерухомість, а також дані про шлюби, народження, смерті.

У відповідь на це Мін‘юст заявив, що блокування доступу до реєстрів відбулося з вини розробників програмного забезпечення, зокрема компанії «Арт-Мастер» і «3-Т».

Одночасно Міністерство юстиції звинуватило компанії-розробники в тому, що вони значно завищували вартість своїх робіт. Зокрема, вони одержали авторську винагороду на суму понад мільярд гривень.

За даними Мін‘юсту, загальна сума виплат держпідприємству "Інформаційний центр" становила 1 млрд 115 млн 120 тис. грн. З цих коштів "Арт-Мастер" і "3-Т" зарахували собі 411 млн грн.