Київ.17 жовтня,УНІАН. Молодь Європейської народної партії закликає Президента України Віктора Януковича виконати умову ЄС, необхідну для підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті у листопаді, - звільнити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Про це йдеться у зверненні молоді Європейської народної партії, оприлюдненому на прес-конференції в УНІАН головою ВМГО «Батьківщина молода» Іваном Крулько.

«Молодь ЄНП закликає Вас якнайшвидше усунути останній бар'єр для підписання Угоди про асоціацію та негайно звільнити Юлію Тимошенко, яку, як встановив Європейській суд з прав людини, було заарештовано незаконно і свавільно»,- йдеться у зверненні.

Відео дня

Молодь ЄНП сподівається на підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті у листопаді цього року та вітає усі зроблені Україною кроки на виконання критеріїв Порядку денного асоціації Україна-ЄС.

«Водночас ми стурбовані тим, що досі можливість підписання цієї угоди є заблокованою через затягування українською владою з виконанням ключової умови Європейського Союзу, а саме - вирішення проблеми вибіркового правосуддя та звільнення лідера української опозиції пані Юлії Тимошенко», - зазначається в зверненні.

Крім того, молодь ЄНП звертається до Януковича, як гаранта Конституції, із закликом забезпечити неухильне додержання прав і свобод громадян, в тому числі права на мирний протест.

«Ми зі здивуванням довідалися про недемократичне рішення українських судів щодо заборони проведення політичних акцій поблизу Вашої адміністрації», - зазначається в зверненні.

Листа підписали представники 8 країн-членів ЄС.

Крулько повідомив, що разом із зверненням до Адміністрації Президента молодь ЄНП планує також передати Резолюцію щодо демократичних процесів в Україні, ухвалену в Бухаресті Радою Президентів Молоді ЄНП.

«Ми сподіваємося, що наш лист не залишиться поза увагою», - сказав Крулько.

Генеральний Секретар Молоді Європейської народної партії Колм Лаудер, у свою чергу, зазначив, що підписання Угоди про асоціацію сприятиме розвитку демократичних процесів в Україні.