Київ. 16 жовтня. УНІАН. Громадянська мережа ОПОРА розпочала масштабну кампанію моніторингу за повторними парламентськими виборами у п’яти проблемних округах.

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН координатор політичних і виборчих програм ОПОРИ Ольга Айвазовська.

За її словами, моніторинг включатиме довготермінове і короткотермінове спостереження.

Відео дня

Довготермінові спостерігачі ОПОРИ фіксуватимуть свою увагу на якісному аналізі виборчої кампанії та дотриманні законодавства і процедур на всіх її етапах. У день голосування, 15 грудня, пріоритетними для спостерігачів ОПОРИ будуть територіально великі та найбільш проблемні у 2012 році округи, а саме - № 132 з центром у Первомайську Миколаївської області, № 94 з центром в Обухові Київської області та № 197 з центром у Каневі Черкаської області.

«У цих округах активісти мережі працюватимуть на 100% дільниць», - сказала Айвазовська.

Крім того, ОПОРА забезпечить спостереження за виборчою кампанією у компактних округах - № 223 (Київ) та № 194 з центром у Черкасах і покриє не менше 50% дільниць.

Айвазовська також повідомила, що в день голосування спостерігачі надсилатимуть не менше 5 звітів, у яких фіксуватиметься інформація про ситуацію на дільниці, виявлені порушення, явку виборців, а наприкінці дня голосування - дані підрахунку.

Крім того, ОПОРА проводитиме паралельний підрахунок голосів та планує отримати первинні протоколи невідкладно після їхнього заповненя і підписання членами комісій.