Київ. 16 жовтня. УНІАН. Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Анатолій Іванов просить Президента України Віктора Януковича втрутитися у ситуацію навколо спроби його незаконного звільнення з посади.

Про це він суддя сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами Іванова, проблема, через яку він звернувся до глави держави, не може бути вирішена у звичайному порядку, оскільки за її створенням стоїть член Вищої ради юстиції Володимир Колесніченко.

Відео дня

Суддя повідомив, що в його провадженні перебували дві справи, які стосувалися вирішення цивільних спорів, а їхніми фігурантами були родичі Колесніченка. Як зазначив Іванов, обидві справи були розглянуті і по них було прийнято рішення відповідно до норм чинного законодавства, але вони не задовольнили посадовця ВРЮ, результатом чого стало відкриття у 2012 році дисциплінарного провадження за нібито порушення присяги судді.

"19 березня 2013 року я був викликаний на засідання Вищої ради юстиції для розгляду подання. Але ініціатор – Колесніченко - несподівано для всіх зняв це питання з порядку денного, не дивлячись на мої заперечення, і воно досі не вирішено", - сказал Іванов.

Він звернув увагу на те, що прийняті рішення у справах, які перебували у його провадженні за весь час роботи суддею, перевірялися Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, і в жодній з них не було виявлено порушень.

Крім того, суддя повідомив, що 1 жовтня його затримали працівники СБУ за нібито вимагання хабара. "При огляді в мене ніяких грошей оперативники не знайшли. А ось у сумці мого ноутбука, яка лежала у таксі, працівники СБУ знайшли та вилучили 2700 доларів. Я відразу звернувся до перехожих і в їхній присутності наполягав, щоб оперативники перевірили мої руки, одяг на предмет наявності слідів від мічених грошей. Ніяких слідів виявлено не було", - повідомив Іванов. За його словами, згодом водій таксі у його присутності та присутності свідків зізнався, що підклав гроші через те, що йому нібито погрожували працівники СБУ.

З огляду на викладене Іванов просить Президента "вжити необхідних заходів для усунення посадових осіб, які посилюють зневіру народу до влади, віддаючи або виконуючи незаконні вказівки".

Агентство УНІАН звернулося до Вищої ради юстиції за коментарем з приводу цієї ситуації та очікує на відповідь.