Київ. 14 жовтня. УНІАН. У країнах Європейського Союзу гомосексуалізм прийнято вважати нормою, що ставить під загрозу існування традиційних сімей, при цьому такий сценарій чекає і на Україну у разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Таку думку висловили міжнародні експерти з Європи і США сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, експерти вважають, що країни Євросоюзу не визнають свободи думок і демократії, коли йдеться про інтереси гомосексуалістів. Учасники демонстрацій протесту у Франції, серед яких були жінки, діти і люди похилого віку, були побиті поліцейськими кийками, застосовувався сльозогінний газ, далі були арешти, відзначили експерти.

Відео дня

На думку учасників прес-конференції, в країнах ЄС сьогодні «верховенство права» на практиці перетворюється на «верховенство сексуальних меншин», деякі політики і активісти агресивно популяризують гомосексуальні шлюби і усиновлення.

Один з учасників масштабної акції протесту «Маніфестація для всіх» у Франції Фабріс Сорлен повідомив про те, що понад 2 млн осіб зібралися на захист сім'ї і проти «гей-шлюбів».

«Але ліберальний уряд проігнорував мільйони своїх громадян і одностатеві «шлюби» стали реальністю. Це ясно показує, як «працює» демократія в сьогоднішній Європі – і ми маємо попередити українців про цілком реальну небезпеку з боку нового ліберального тоталітаризму, який ми спостерігаємо в наші дні в ЄС», - відзначив Сорлен.

«Фактично доречно говорити про нову тоталітарну диктатуру гомосексуальних цінностей», - вважають учасники прес-конференції.

Керівник сербського громадсько-політичного руху «Двері» Серджан Ного заявив про те, що недопущення недавнього національного «гей-параду» в Белграді коштувало організації величезних зусиль, при тому, що Сербія - лише потенційний член Євросоюзу.

«Незважаючи на волю переважної більшості жителів Сербії, невеликі, але впливові політичні і ділові еліти моєї країни за допомогою ЗМІ намагаються нав'язати сербам гей-паради і гомосексуальну пропаганду, щоб ублажити ЄС. Боюся, що український народ скоро може зіткнутися з такою самою ситуацією, коли Україна вимушена буде прийняти серію законів і заходів, спрямованих на підтримку гомосексуалізму, що є обов'язковою вимогою з боку ЄС», - сказав Ного.

Співголова ВГО «Батьківський комітет України» Олександр Скворцов відзначив, що «Угода про асоціацію України з ЄС вимагає виконання директив ЄС об «недискримінацію», серед яких - Директива 2000/78, що формально забороняє дискримінацію сексуальних меншин у разі прийому на роботу, а фактично є такою, що формує гомодиктатуру».

Він навів приклад, коли у 2010 році комісар ЄС з юстиції, фундаментального права і громадянства Вівіанг Реддінг заявила від імені Єврокомісії, що відмова християнської школи прийняти на роботу вчителя-гомосексуаліста буде неприпустимою дискримінацією.

На думку учасників прес-конференції, для того, щоб захистити українську сім'ю, необхідно відмовитися від застосування в Україні Директиви 2000/78 та інших положень європейського права, які зачіпають сімейне право і суспільну мораль і стосуються «сексуальної орієнтації».

Скворцов заявив, що розгляд у Верховній Раді у другому читанні законопроекту № 8711 про заборону пропаганди гомосексуалізму було заблоковано, а після підписання Угоди про асоціацію з ЄС це стане неможливим.

Директор із зовнішніх зв'язків Світового конгресу сімей Дон Федер (США) заявив про те, що конгрес готовий розглянути можливість проведення IX Світового конгресу сімей у 2015 році в Україні.

«Ми підтримуємо бажання сотень українських громадських і батьківських організацій по всій країні захистити природну сім'ю, шлюб чоловіка і жінки, права батьків», - сказав Федер.