З 24 жовтня по 3 листопада у Львові відбудеться Перший міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси, генеральним спонсором якого виступить український бренд «Світоч».

Подія має стати однією з найпрестижніших у світі для підтримки молодих скрипалів з України, а також популяризації української класичної музики – у фінальну програму включені твори видатних українських композиторів Івана Карабиця та Мирослава Скорика.

Конкурс складатиметься з трьох турів. Взяти участь може кожен виконавець віком від шістнадцяти до двадцяти восьми років. Зараз триває перший відбірковий етап, до участі у якому зареєструвалися виконавці з України, Росії, Японії, США. Вивчивши всі заявки, члени журі – найкращі скрипалі та педагоги світу та України - запросять до Львова найсильніших учасників.

Протягом тижня у стінах львівської філармонії та консерваторії звучатимуть твори Баха, Паганіні, Венявського, Шнітке, Баркаускаса, Карабица, Моцарта, Ізаї, Равеля, Сарасате, Сен-Санса, Чайковського, Бетховена, Брамса, Прокоф’єва, Гріга, Лятошинського, Скорика, Бруха. Всі тури конкурсу є відкритими для шанувальників музики. Завершиться Перший міжнародний конкурс скрипалів гала-концертом переможців

На фото: Яна Михайлова – генеральний директор Nestle в Україні,Сергій Подолянчук  - голова оргкомітету, президент мистецького об`єднання "Світ класичної музики" підчас підписання угоди.