Київ. 9 жовтня. УНІАН. У Києві презентовано новий журнал Foreign Affairs Chronicles («Хроніки міжнародних відносин»).

Як відзначив сьогодні на презентації в агентстві УНІАН головний редактор і видавець журналу Foreign Affairs Chronicles Сергій Кічигін, журнал є інформаційно-аналітичним виданням і може стати форумом для обговорення в Україні питань глобальної політики і всіх аспектів міжнародних відносин.

У кожному номері Foreign Affairs Chronicles друкуватимуться матеріали відомого американського журналу Foreign Affairs, який створюється Радою з міжнародних відносин (США) з 1922 року і входить до числа найбільш впливових видань світу з питань міжнародної політики, міжнародних відносин і світової економіки.

Відео дня

Головна тема першого номера - геополітичний вибір України. У журналі надруковані статті голови Комітету Верховної Ради з питань верховенства права і правосуддя, члена Венеціанської комісії Сергія Ківалова і академіка Петра Толочка, лідера партії «УДАР» Віталія Кличка і лідера КПУ Петра Симоненка.

У номері також інтерв'ю заступника міністра закордонних справ Ізраїлю Зеева Елькіна і посла Великої Британії в Україні Саймона Сміта.

Кічигін повідомив, що видання, крім того, що одержувало б за ліцензією, також одержало право друкувати додаткові матеріали.

Він повідомив, що журнал планується в першу чергу поширювати за передплатою. «Дуже високі ставки для того, щоб входити на ринок», - зазначив Кічигін.

За його словами, перший номер журналу було видано невеликим тиражем для фахівців - 1 тис. екземплярів. Роздрібна ціна журналу приблизно 50-60 грн.

Також планується створити електронну версію журналу.

Колишній Президент України Леонід Кучма під час презентації журналу висловив думку, що Україні «потрібно входити в світ» і заявляти про себе, крім дипломатії, уряду і Президента.

«Ми не можемо похвалитися, що в зарубіжних ЗМІ про нас говорять хороше слово, в основному, якщо і згадують, то «незлим тихим словом», тобто прагнуть використовувати негатив, який є в нашому житті. А нам необхідно донести багато позитивного що є в Україні, хто ми є і куди йдемо. У цьому плані журнал має зіграти позитивну роль», - сказав Кучма, відзначивши, що в журналі представлені різні точки зору.

Керівник регіонального представництва Tribune Media Services- представник журналу Foreign Affairs Олівер Кехалан у свою чергу відзначив, що місія видання полягає в тому, щоб забезпечити українських читачів доступом до високоякісної аналітики і коментарів. «Україна стає суб'єктом європейської світової політики і це вимагає об'єктивного, неупередженого аналізу потреби і інтересу українського суспільства, ясного уявлення про соціально-економічні, політичні, культурні та інші процеси, що відбуваються в світі, та про ті виклики, з якими стикається людство сьогодні», - сказав він.