Київ. 9 жовтня. УНІАН. В Україні ситуація з ісламом аналогічна тій, яка існує в Європі.

Про це сьогодні в ході прес-конференції в УНІАН сказав представник ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір у Великій Британії Таджі Мустафа.

Він зазначив, що «ситуація з ісламом в Європі аналогічна тій, що існує на сьогоднішній день в Україні. У цьому я переконався 7-8 жовтня, спілкуючись із експертами, журналістами в рамках круглого столу під назвою «Репресії стосовно мусульман на пострадянському просторі – репресії за переконання». Мустафа стверджує, «що ситуація схожа тим, яким чином стереотипи навколо ісламу використовуються проти мусульман та ісламських організацій зокрема».

Відео дня

Мустафа висловив переконання в тому, що «деякі політики експлуатують ісламські стереотипи, оскільки вони мають попит у суспільстві, для того, щоб заручитися підтримкою електорату. Також серед політиків є частина, яка бачить в ісламі альтернативу у вирішенні економічних і політичних питань».

Також він висловив думку, що «Росія на сьогоднішній день хоче зіштовхнути Україну в ту прірву, в якій вона сама знаходиться, в питанні щодо мусульман, що також стало предметом широкої дискусії на згаданому круглому столі».

Щодо стереотипів у Європі, які існують стосовно ісламу й вчиненні тиску на мусульман, Мустафа нагадав про заборону носіння хіджаба, яку було прийнято в 2004 році. Також він зазначив, що сьогодні в Британії ведеться дискусія про те, що школярі не повинні носити бороду, що також є частиною ісламу, і про юний вік, в якому мусульмани одружуються й виходять заміж.