Київ. 3 жовтня. УНІАН. Міжнародна мережа медичних центрів Acibadem Hospitals Group (Туреччина) у першому кварталі 2014 року планує відкрити своє представництво в Україні.

Про це регіональний директор Acibadem Hospitals Group по Росії та СНД Тахміна Килинч повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, постійний розвиток з моменту заснування своєї першої приватної лікарні в 1991 році дозволив “Аджибадем” (Acibadem Hospitals Group) стати одним з кращих та міжнародно визнаних брендів у сфері охорони здоров’я Туреччини.

Відео дня

На даний час мережа надає спектр різноманітних медичних послуг у 17 багатофункціональних клініках та 12 поліклініках. Лікування та допомога пацієнтам надається у 5 онкологічних центрах, 10 кардіологічних центрах (дитяча та доросла кардіологія), 9 ЕКО-центрах, 5 центрах трансплантології, 3 центрах спинальної хірургії та нейрохірургії тощо.

У медзакладах працює висококваліфікований персонал та використовуються найпередовіші технології та найсучасніше обладнання, що відповідає міжнародним стандартам та вимогам. Всі багатофункціональні клініки мережі акредитовані Об’єднаною міжнародною комісією США.

“В останні роки ми спостерігаємо зростаючий попит на медичні послуги та лікування в нашій мережі в країнах СНГ і, зокрема, в Україні. Так, у 2012 році, за статистикою, пацієнтів з України в нас було близько 600. Тому відкриття офіційного представництва “Аджибадем” в Києві стало логічним кроком для розширення нашої мережі в цьому регіоні”, - сказала Килинч.

При цьому вона звернула увагу і на близьке географічне розташування України та Туреччини, а також багатовікові зв’язки між народами, гарну поінформованість один про одного.

Килинч повідомила, що “Аджибадем” два роки тому відкрила свій центр в Македонії, рік тому — в Іраку і в найближчих планах — відкриття клініки в Татарстані.

Вона зазначила, що відкриття представництва “Аджибадем” стане лише першим кроком в подальшому розвитку відносин з Україною, оскільки надалі ставитиметься питання про відкриття в столиці України медичного центру.

Крім того, Килинч повідомила, що “Аджибадем” займається також спортивною медициною.

“Мабуть більшість з вас вже поінформовані, що ми нещодавно уклали контракт з футбольною командою “Донецьк-Шахтар”, ми є їхніми медичними спонсорами. Всіх футболістів та членів їх сімей ми будемо обслуговувати в нашій мережі та надавати їм послуги. Також контракти в нас підписані з командами з Болгарії, Азербайджану, Румунії і, звичайно, ж з нашими турецькими футбольними командами”, - зазначила представник мережі “Аджибадем”.

Повертаючись до планів відкриття представництва в Києві, Килинч пояснила, що в рамках його роботи планується проводити майстер-класи для лікарів, стажуванням фахівців, навчання, круглі столи, конференції, відео-мости, крім того, представництво надаватиме консультативну допомогу щодо медичних послуг, яку наразі пацієнти з України можуть отримувати лише телефоном та через Інтернет.

Під час прес-конференції було повідомлено про початок співробітництва “Аджибадем” з Всеукраїнською асоціацією жінок “За генофонд України”. Відповідний сертифікат, що підтверджує статус “Медичного партнера” в Україні, президенту асоціації Лілії Пильтяй вручила спеціаліст міжнародного відділу “Аджибадем” Лара Куралай.

“Ми дуже вдячні ініціативі “Аджибадем”, яка відкриває доступ для соціально незахищених категорій населення, а також пацієнтів з особливо складними діагнозами, до найсучасніших технологій у сфері нейрохірургії, онкології, кардіоваскулярної хірургії, ортопедії тощо”, - сказала Пильтяй.

Вже у жовтні компанія “Аджибадем” планує прийняти першого українського пацієнта на безкоштовній основі в рамках розвитку спільних партнерських програм.

Щодо медпослуг, за якими зверталися українці до турецької мережі, Куралай повідомила, що 50% пацієнтів були з онкозахворюваннями, 15-20% - гінекологічними, решта — іншими, серед яких профільні обстеження, кардіологія.

Довідка УНІАН. Acıbadem Hospitals Group є частиною великої міжнародної мережі, відомої як IHH (Холдинг міжнародної охорони здоров'я, спільні інвестиції малайзійської Khazanah, японської Mitsui і турецької Aydinlar Family).