Київ. 2 жовтня. УНІАН. Дистриб'юторська компанія «АвтоЗАЗ-сервіс» планує в поточному році реалізувати близько 18 тис. автомобілів всієї продуктової лінійки ЗАЗ, а саме: ЗАЗ VIDА, ЗАЗ Forza, ЗАЗ Lanos, ЗАЗ Sens.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор Філії «АвтоЗАЗ-сервіс» Андрій Залуцький.

«На сьогодні, за 9 місяців поточного року, ми реалізували 12 тис. автомобілів, але до кінця цього року плануємо цю цифру підняти до 17,5-18 тис. автомобільних одиниць», - сказав Залуцький.

Відео дня

При цьому він зазначив, що дистриб'юторська компанія «АвтоЗАЗ-сервіс» займає одну з лідируючих позицій на вітчизняному автомобільному ринку. Впродовж довгого часу бренд ЗАЗ залишається незмінним лідером реалізації автомобілів в Україні.

За словами Залуцького, в квітні 2012 року відбулася презентація нової моделі - ЗАЗ VIDA. Впродовж 2012 року ЗАЗ VIDA користувалася значним успіхом серед покупців. Зокрема, в 2012 році було реалізовано більш як 2,1 тис. автомобілів, що становить майже 15% від загального обсягу продажу автомобілів ЗАЗ.

Одночасно для популяризації автомобільної моделі ЗАЗ VIDA було організовано соціальний проект під гаслом «Встанови автомобільний рекорд України на ЗАЗ VIDA!». Організаторами проекту виступили журнал «Автосвіт» і дистриб'юторська компанія «АвтоЗАЗ-сервіс».

«Як офіційний дистриб'ютор автомобілів ЗАЗ в Україні, ми розуміли, що проект, присвячений встановленню рекорду, має певний ризик для нашої компанії, але, незважаючи на це, ми все-таки наважилися на цей крок, адже були упевнені, що ЗАЗ VIDA повністю справитися з поставленим завданням. ЗАЗ VIDA — наш флагман, якість і відмінні експлуатаційні характеристики якого сьогодні підтвердив унікальний автомобільний рекорд України», - повідомив Залуцький.

Присутній на прес-конференції головний редактор журналу «Автосвіт» і один з основних ініціаторів тетст-драйву Віталій Новак повідомив, що автозабіг стартував у Києві 14 вересня, а фінішував 18 вересня. У масштабному автопробігу брали участь 12 «народних» водіїв. Зміна екіпажів проходила в 12 містах України: Шостці, Харкові, Луганську, Бердянську, Феодосії, Євпаторії, Одесі, Крижополі, Чернівцях, Мукачевому, Львові й Сарнах.

«Дистриб'юторська компанія «АвтоЗАЗ-сервіс» спільно з журналом «Автосвіт» встановили автомобільний рекорд України — найдовший тест-драйв навколо всієї України на автомобілі ЗАЗ VIDA, не вимикаючи двигуна — 4700 км всього за 4 дні», - повідомив Новак.

Рекорд зафіксувала організація «Національний реєстр рекордів». «Ми приємно здивовані високою якістю технічного супроводу цього рекорду. Програмне забезпечення автомобіля було представлене на високому рівні. Доказова база, сформована на основі цих матеріалів, дозволяє нам заявити про нове національне досягнення», - прокоментував експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін, присутній на прес-конференції.

Довідка УНІАН. Компанія «АвтоЗАЗ-сервіс» - офіційний дистриб'ютор автомобілів ЗАЗ в Україні, що представляє продукцію Запорізького автомобілебудівного заводу - єдиного в Україні підприємства, яке має повний цикл виробництва автомобілів, а саме автомобілів ЗАЗ VIDA, ЗАЗ Forza, ЗАЗ Lanos, ЗАЗ Sens.

Запорізький автомобільний завод - єдине в Україні підприємство, яке має повний цикл виробництва легкових автомобілів, що включає штампування, зварку, фарбування, облаштування кузова і складання автомобіля. На заводі створено і постійно удосконалюється якісно нове сучасне високотехнологічне виробництво, яке відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO 9001 версії 2000 року і вносить значний вклад у розвиток державної економіки.