Київ. 24 вересня. УНІАН. Чоловіча збірна України по баскетболу показала відмінний результат на Євробаскеті-2013 у Словенії, і окрім Чемпіонату світу-2014, цілком може також претендувати на потрапляння в число учасників Олімпійських ігор.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, коментуючи виступ команди в Словенії, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

За його словами, "дуже приємно, що команда зуміла налаштуватися і показати такий класний результат - шосте місце. Безумовно, це плід довгої копіткої роботи усього тренерського штабу на чолі з Майком Фрателло. Підсумком цієї роботи стало те, що ми завоювали путівку на чемпіонат світу, і тепер, я сподіваюся, у команди будуть всі шанси гідно виступити через два роки на Євробаскеті в Києві і завоювати путівку на Олімпіаду. Вважаю, що ми цього рівня вже цілком гідні".

Відео дня

Кажучи про ЧС-2014, який відбудеться в Іспанії, Волков зазначив: "На цей турнір ми також покладаємо великі надії. Зазвичай, рівень Євробаскету трохи вище за ЧС через те, що на світовій першості грають команди тих континентів, де баскетбол розвивається дуже повільними темпами. Тому склад учасників не такий конкурентоспроможний. Дуже багато що залежатиме від жеребкування, яке відбудеться у лютому. Якщо нам пощастить із суперниками в групі, то ми будемо спроможні вирішити дуже великі завдання".

У свою чергу, тренер команди, американський фахівець Фрателло заявив: "Ми провели відмінну роботу. Коли на Євробаскеті-2011 в Литві я вперше прийняв збірну, для мене головне було - освоїтися в колективі, придивитися до хлопців, зрозуміти, хто з них що може, як ставиться до баскетболу, до своєї роботи. Минуло два роки, і ми зрослися в єдине ціле. Зараз всі знають, як і що потрібно робити. У нас з'явився колектив однодумців, і завдяки цьому ми зуміли добитися результату. Тепер рухатимемося вперед, ставити перед собою нові цілі вже на світовій першості. Головне, що ми стали в якомусь роді сім'єю. Гравці постійно спілкуються між собою. Під час сніданків, обідів і вечерь немає за столом тиші, як це було раніше. Нова атмосфера мені подобається значно більше. Це запорука наших майбутніх успіхів".

Як повідомляв УНІАН, на Євробаскеті в Словенії збірна України зайняла підсумкове 6-е місце і зуміла потрапити в число учасників Чемпіонату світу-2014, який пройде в Іспанії. Також збірна України без відбору візьме участь в Євробаскеті-2015, куди потрапила на правах країни-організатора турніру.