Київ. 24 вересня. УНІАН. Підприємці Києва вважають незаконними дії з боку правоохоронних органів, які перешкоджають продажу кавових напоїв з машин.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник керівника «Асоціації мобільних кав'ярень» Олексій Бусаєв.

«Ми вважаємо, що це війна конкурентів руками міліції. Правоохоронці вичерпали всі законні методи боротьби з мобільними кав'ярнями, тому, не пояснюючи причин, вивозять на евакуаторах машини підприємців», - сказав він.

Відео дня

Зокрема, Бусаєв відзначив, що останнім часом правоохоронні органи чинять тиск на підприємців, які здійснюють торгову діяльність біля станції метро «Золоті ворота».

«Торгівля кавовими напоями дозволена, але ви бачите, що відбувається», - сказав Бусаєв, демонструючи відеоролики з конфліктними ситуаціями між працівниками міліції і підприємцями.

Бусаєв також повідомив, що конфлікт тривають три місяці, заважаючи нормальній роботі підприємців.

«Вже три місяці машини не можуть нормально працювати. Хоча працюють уже три роки», - сказав заступник керівника асоціації, додавши, що щодня одна машина втрачає близько 1 тис. грн.

За словами Бусаєва, асоціація одержала роз'яснення від Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також від Київської міської державної адміністрації про те, що на сьогодні законодавство не передбачає якихось спеціальних дозволів для того, аби вести торгівлю з автомобіля, обладнаного кавовими апаратами. Проте підприємці повинні мати документи, які регламентують підприємницьку діяльність. Бусаєв запевнив, що у підприємців, яких входять в асоціацію, всі необхідні документи є. Крім того, він наголосив, що працівники мобільних кав'ярень, які входять в асоціацію, перед початком роботи проходять навчання правил безпеки.

За його оцінками, в столиці працює близько 500-600 мобільних кав'ярень, при цьому в асоціацію входить лише 60 з них.

Як повідомляв УНІАН, «Асоціація мобільних кав'ярень» зверталася до Генеральної прокуратури і Міністерства внутрішніх справ з проханням припинити незаконні дії міліції, які можуть спричинити знищення мобільного кавового бізнесу.