Київ. 20 вересня. УНІАН. Супротивники євроінтеграції планують зібратися наприкінці листопада в Києві і провести контрсаміт.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив координатор лівого руху “Боротьба” Сергій Киричук.

Він зазначив, що рух України у бік ЄС призведе до делегування значної частини економічних важелів Брюсселю, що фактично унеможливить формування незалежної політики, спрямованої на вихід з кризи. Киричук закликав усі сили, які виступають проти євроінтеграційного шляху України, провести форум, присвячений шляхам виходу України із світової фінансової кризи.

Відео дня

“Більшість лівих сил у Європі є так званими євроскептиками. Вони виступають за розпуск ЄС і за пошук нових альтернативних форм інтеграції, що ґрунтуються на розвитку людського капіталу, на неліберальній політиці. Таким рухом є і ми, тому закликаємо всі сили, які налаштовані скептично, в дні саміту у Вільнюсі провести в Києві контрсаміт, альтернативний саміт, на якому виробити моделі, які були б альтернативними стосовно ЄС і Митного союзу, до якого ми ставимося теж досить критично”, - сказав Киричук.

Він також повідомив, що запрошення на альтернативний саміт будуть розіслані політичним силам, які виступають проти асоціації України з ЄС, а також деяким депутатам Європарламенту.

Він також повідомив, що цієї суботи, 21 вересня, пройде перша акція протесту під назвою “Похорони української незалежності”. «Це буде флеш-моб, який продемонструє втрату суверенітету і буде покликаний мобілізувати українську громадську думку проти підписання договору про ЗВТ з ЄС“, - сказав він.