Київ. 18 вересня. УНІАН. Громадські організації з прав біженців закликають ООН допомогти палестинцям, які втекли з Сирії.

Про це заявив президент Міжнародного конгресу захисту прав і свобод громадян «Щит» Дагер Салех Мухамед сьогодні на прес-конференції в УНІАН, присвяченій проблемі біженців.

Він розповів, що на сьогодні 50 тис. палестинських біженців, які втекли з Сирії до сусіднього Лівану, потребують матеріальної допомоги, яку може надати організація системи ООН, що займається наданням допомоги біженцям , - Верховного комісаріату з прав біженців ООН.

Відео дня

Мухамед звернувся до УВКПБ ООН від імені цих біженців з проханням надати їм матеріальну допомогу.

Правозахисник повідомив, що «в світі 15 мільйонів біженців, з них 2,5 мільйона утікачів з Сирії, 3% від населення Сирії – це палестинці, які жили в сирійському таборі і зараз втекли від війни, 50 тисяч осіб перебувають зараз у Лівані».

Він також зазначив, що «за проблеми біженців з 1976 року відповідає УВКПБ ООН. Ця організація несе відповідальність за палестинців, які перебувають у Сирії, Лівані, Йорданії, в різних країнах світу».

За словами експерта, основною проблемою для палестинських біженців є швидке наближення зими і те, що кожного місяця вони повинні платити за квартиру 200 доларів, інакше їх виселять. Також у кожній палестинській сім'ї проживають по 16 дітей, доходить і до 20. На їх навчання необхідно по 190 доларів. «Роботи немає, допомоги немає, люди втекли від війни, втратили все, багато батьків втратили дітей і навпаки, вони зараз у Лівані залишилися ні з чим», - підкреслив Мухамед.

Закут Салах, голова правління громадської організації «Арабський дім», зазначив, що «ні ліванська влада, ні ООН не допомагають палестинським біженцям». «Ми звертаємо увагу громадської думки України і відправляємо листа на адресу ООН для допомоги цим біженцям, тому що це їх безпосередній обов‘язок, - резюмує експерт.