Київ. 17 вересня. УНІАН. «Донецька будівельна компанія» – генпідрядник будівництва злітно-посадочної смуги аеропорту «Львів» - донині не розрахувався з субпідрядними підприємствами за виконані ними роботи.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив директор одного із субпідрядників - ПрП «Прикарпатбудтранс» - Іван Боднар.

«У 2010 році Кабмін без тендеру, одноособово визначив генпідрядником реконструкції злітної смуги аеропорту «Донецьку будівельну компанію». Відповідно, ця компанія запросила нас, підприємців, взяти участь у цьому будівництві. Ми виконали роботи, проте вже минуло півтора року, а з нами донині не розрахувалися», - сказав Боднар, зазначивши, що борг генпідрядника перед його підприємством становить 1,5 млн. грн.

Відео дня

А загалом, за даними Боднара, генпідрядник заборгував 8 субпідрядним підприємствам 4,8 млн. грн. При цьому підприємець звернув увагу на те, що в березні поточного року генпідрядник надіслав підприємцям-субпідрядникам гарантійні листи, в яких обіцяв повністю погасити заборгованість до кінця квітня. Проте гроші донині не надійшли.

У свою чергу бізнесмен Михайло Михальський, компанія якого також брала участь у будівництві злітно-посадочної смуги львівського аеропорту, звернувся до представників влади з проханням втрутитися і допомогти підприємцям одержати зароблені гроші.

«Головним підрядником цього будівництва була держава, тому саме держава, а саме - прем'єр-міністр, Президент і силові структури, зараз повинні втрутитися в цю ситуацію для того, щоб з нами розрахувалися», - сказав Михальський.

За його словами, інакше обдурені підприємці і працівники їхніх підприємств вийдуть на акції протесту.

Довідка УНІАН. ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» - найбільший у Західній Україні за пасажиропотоком і маршрутною мережею.

У 2011 році аеропорт було реконструйовано. В рамках реконструкції було збудовано новий термінал загальною площею 48 тис. кв. м, а також реконструйовано злітно-посадочну смугу.

12 квітня 2012 року відбулося урочисте відкриття нового терміналу за участю Президента України Віктора Януковича і президента УЄФА Мішеля Платіні.

Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького за підсумками 2012 року збільшив пасажиропотік на 94% порівняно з 2011 роком і обслужив 576 тис. пасажирів.