Київ. 13 вересня. УНІАН. У Києві 14-15 вересня відбудеться Чемпіонат світу з жіночого бодібілдингу, фітнесу, бодіфітнесу, бікіні, атлетік фітнесу і фізик, та чоловічого фітнесу, атлетік фітнесу і фізик.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

За його словами, в чемпіонаті братимуть участь 300 спортсменів із 40 країн світу. Вони боротимуться за 20 комплектів нагород Чемпіонату світу в 9 дисциплінах. При цьому міністр додав, що Україну представлятимуть 40 спортсменів.

Відео дня

Сафіуллін наголосив, що «така подія в нашій країні» відбувається вперше і це свідчить про те, що цей вид спорту в Україні розвивається і наші спортсмени «завжди в трійці лідерів» на змаганнях.

Змагання проходитимуть у два етапи - 14 вересня відбудуться півфінали у всіх категоріях, а 15 вересня, у фінальній частині Чемпіонату світу, будуть визначені володарі 20-ти комплектів нагород.

Президент Міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу (IFBB) Рафаель Сантоха зазначив, що «на цих вихідних можна побачити бодібілдинг як вид спорту і бодібілдинг як стиль життя». Він висловив вдячність Міністерству молоді та спорту України та українській Федерації бодібілдингу та фітнесу України за підтримку в проведенні чемпіонату.

Почесний президент ФББУ Андрій Долгокір зазначив, що Україна на сьогодні «одна з провідних держав бодібілдингу та фітнесу».

Чемпіон Європи з фітнесу, чемпіон Всесвітніх ігор -2013 з джиу-джитсу Іван Настенко висловив думку, що «на нинішньому чемпіонаті категорія чоловічого фітнесу буде представлена досить яскраво. Наші українські атлети і спортсмени, думаю, будуть фаворитами, хоча в нас є достойні конкуренти, зокрема, з Росії, Естонії».

Чемпіонат проходитиме в міжнародному виставковому центрі «АККО Інтернешнл».