Київ. 13 вересня. УНІАН. Німецька компанія Festo - один зі світових лідерів автоматизації, сприяє збільшенню ефективності виробництва українських підприємств на 15-40% за допомогою технологічних рішень з автоматизації.

Про це повідомив керівник комерційного підрозділу Festo в Україні Артем Харченко на прес-конференції «Високі технології в Україні: реалії впровадження і перспективи розвитку» в УНІАН.

«Використовуючи сучасне устаткування, можна підвищити ефективність виробництва, виробу або вузла від 15% до 40%. Також енергозберігаючий сервіс пневматичних систем дозволяє підприємствам економити від 10% до 25% на енерговитратах», - повідомив Харченко.

Відео дня

Він також зазначив, що компанія займається вирішенням завдань з оптимізації пневматичних мереж і енергозберігаючого сервісу.

«Зараз ресурси дорожчі та їх кількість зменшується. Ми пропонуємо нашим клієнтам технології, які дозволяють втілювати прості рішення з меншим використанням ресурсів», - відзначив Харченко.

За його словами, серед клієнтів компанії підприємства галузі машинобудування, автопрому, харчової промисловості, металургії та хімічної промисловості.

Присутній на прес-конференції член правління і керівник продажу компанії Festo Ансгар Крівет відзначив рівень технологічного розвитку в Україні.

«Рівень технологічного розвитку в Україні зростає дуже швидко. Хоча він досі не досяг західноєвропейського рівня, але прагне до нього. Я впевнений, що і українські машинобудівники орієнтуються на світовий рівень. Тоді як Азія в основному копіює вже готові європейські рішення, здешевлюючи їх, Україні необхідна різноманітність за допомогою інновацій, а також необхідно орієнтуватися не на здешевлення продукції, а на покращення», - сказав Крівет.

Довідка УНІАН. Заснована в 1925 році компанія Festo є одним із найбільших постачальників систем автоматизації в світі.

Festo має 58 дочірніх підприємств і представництва у 176 країнах світу.

Оборот концерну в 2013 році становив 2,24 млрд євро, збільшившись порівняно з 2012 роком на 6%.

В Україні Festo працює з 1988 року. ДП «Фесто» має центральний офіс у Києві та відділення в Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Львові, а також власне підприємство в Сімферополі. Сьогодні ДП «Фесто» працює на ринку України у сфері пневматичних і електронних засобів автоматизації, а також у галузі навчання і підвищення кваліфікації виробничого персоналу.