Київ. 9 вересня. УНІАН. З 11 по 17 вересня в Україні відбудеться XIV Міжнародний "Тиждень освіти дорослих", який проводиться у 52 країнах світу з метою реалізації права кожної людини на освіту протягом усього життя.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми "Освіта дорослих України" Сергій Болтівець.

Він повідомив, що "Тижні освіти дорослих" взаємоузгоджено проходять в 52 країнах світу, які приєдналися до освітнього руху, зокрема в Австралії, Німеччині, Великобританії, Саудівській Аравії, Ірані, Японії, Бразилії, Мексиці тощо.

Відео дня

"Метою Українського Тижня, як і національних Тижнів зазначених країн, є інтеграція освіти і життя в якнайширших життєвих контекстах, таких як родина та суспільство, освіта, робота і дозвілля. Також заохочення дорослих, зрілих, літніх людей до продовження власної освіти", - зазначив Болтівець.

За словами голови Бюро, цьогоріч особлива увага суспільства буде привернута до реалізації таланту дорослих людей з обмеженими фізичними можливостями. Так, 11 вересня відкриватиме "Тиждень освіти дорослих" та Фестиваль освітньо-мистецької творчості дорослих інвалідів "Неспокій серця" святкування Всесвітнього Дня Тата, яке відбудеться у Дарницькій райдержадміністрації.

12-13 вересня у Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди відбудеться Міжнародна науково-практична конференція з сучасних проблем безпеки життя і здоров’я людини.

14 вересня в місті Буча Київської області відкриється центр освіти для дорослих.

15 вересня в рамках "Тижня освіти дорослих" відбудеться відкрите спілкування депутатів усіх рівнів, науковців, зрілих, літніх та старших людей, а 16 вересня - відзначення спадкоємності освітніх традицій Запорізького краю.

17 вересня відбудеться представлення нової Концепції національно-культурного розвитку дорослих громадян України в історико-культурному комплексі "Запорозька Січ" на острові Хортиця та ухвалення рекомендацій "Тижня освіти дорослих".