Київ. 5 вересня. УНІАН. В Івано-Франківську співробітники міліції під виглядом заборонених для обігу речей вилучили в активіста всеукраїнської організації "Тризуб" Андрія Подільського книжки націоналістичного змісту.

Про це Подільський повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, наприкінці серпня в Івано-Франківську його зупинив наряд міліції і попросив пред’явити для огляду вмісту поліетиленового пакету. Правоохоронці аргументували свої дії тим, що за наявною у них інформацією в тому місці мала відбутися передача заборонених речей.

Відео дня

Як зазначив Подільський, в пакеті у нього були українські книжки, футболки з тризубом, нашивки із зображенням тризуба та галицького лева.

"Після цього мене запросили до райвідділку для надання якихось свідчень, але я їх відмовився давати, пославшись на статтю 63 Конституції, яка надає мені таке право", - зазначив Подільський.

Активіст зауважив, що 29 серпня у нього дома, а також у помешканнях його родичів правоохоронці провели обшуки, вилучивши диски з українськими історичними та художніми фільмами, музикою українських виконавців, книги "Нація і Революція", "Слово до побратимів...", "В ім’я нації", червоно-чорні прапори та прапорці.

"Запитуючи у міліції що має розуміти під категорією "заборонені речі", чіткої відповіді не отримали", - сказав Подільський.

Коментуючи ці дії міліції, він зазначив, що пов’язує їх зі спробою тиску на себе як на представника української організації, а також спробою ускладнити пропагандистську роботу "Тризубу", його розбудову.