Київ. 4 серпня. УНІАН. Робота виробника ізольованих труб «Візард Лтд» (Київ) заблокована через одностороннє розірвання з ним договору суборенди майна «Заводу сантехнічних заготовок».

Про це повідомив генеральний директор «Візард Лтд» Олександр В‘юник на прес-конференції в УНІАН.

За його інформацією, компанія - орендар майна «Заводу сантехнічних заготовок» в односторонньому порядку розірвала укладений з «Візард Лтд» договір суборенди. Водночас, як відзначив В‘юник, відповідно до укладеного договору, сторони мали узгоджувати розірвання договору не менш як за 60 днів до подібного рішення, а сам договір суборенди було укладено до листопада 2014 р.

Відео дня

В‘юник також повідомив, що наприкінці минулого тижня його підприємство було знеструмлене, а роботу його співробітників було заблоковано людьми спортивної статури. За його інформацією, 31 серпня у результаті конфлікту з даними людьми кілька його співробітників одержали поранення різної тяжкості, постраждав також сам гендиректор. За словами В‘юника, сьогодні правоохоронними органами ведеться розслідування цього інциденту, затримано кількох його учасників. Водночас, за словами гендиректора «Візард Лтд», на нього продовжує чинитися тиск, так, зокрема, біля його будинку було помічено кілька осіб, які брали участь у конфлікті на підприємстві. «Що відбувається, нагадує ситуацію, коли ви заплатили наперед за кілька місяців за оренду квартири, повертаєтеся якось додому, а там вам говорять, що ви вже тут не живете», - відзначив він.

За інформацією фахівця з кримінальних справ, адвоката Віктора Домагальського, ці події сталися після того, як у серпні п.р. відбувся конкурс з продажу устаткування «Заводу сантехнічних заготовок», який перебуває к процедурі банкрутства, участь в якому взяла «Візард Лтд». Іншими двома учасниками даного конкурсу, за його інформацією, виступили фізичні особи. За словами Домагальського, незважаючи на те, що «Візард Лтд» останньою подала заявку під час конкурсу і, таким чином, відповідно до його умов, мала бути визнана переможцем, за його результатами товарна біржа, яка проводила конкурс, визнала переможцем іншого учасника – фізичну особу. Як відзначив Домагальський, на сьогодні представниками компанії оскаржено результати проведення даного конкурсу, найближчим часом має відбутися судове засідання за даним позовом.

Довідка УНІАН. Основним напрямком діяльності "Візард ЛТД" є виробництво попередньо ізольованих сталевих і поліпропіленових труб ППУ, вентиляційних систем, поліетиленових водопровідних труб і поліетиленових труб для газопостачання. "Візард ЛТД" є одним з лідерів в Україні з виготовлення наперед ізольованої труби для тепломереж, теплотрас, паропроводів.

Виробничі площі і складські приміщення ТОВ "Візард ЛТД" знаходяться на території площею 6 га у м. Києві.